Η Ford επιστρέφει στη Formula 1 μέσω… Red Bull

Η Ford πραγματοποιεί δυναμική είσοδο Formula 1 ως στρατηγικός συνεργάτης της Oracle Red Bull Racing, από τη σεζόν του 2026 και μετά.

Ακούστε το άρθρο

Μετά από δύο και πλέον δεκαετίες, η Ford επιστρέφει στη Formula 1. Ο εμβληματικός κατασκευαστής αυτοκινήτων από την Αμερική και η Red Bull Powertrains, συνάπτουν μία μακροχρόνια στρατηγική συνεργασία.

Σκοπός τους είναι η ανάπτυξη της υβριδικής μονάδας ισχύος επόμενης γενιάς της Formula 1, από τη σεζόν του 2026 και μετά. Η Red Bull Ford θα παρέχει τις μονάδες για τις ομάδες Oracle Red Bull Racing και Scuderia AlphaTauri. Μάλιστα, αυτό θα ισχύει από το 2026 έως τουλάχιστον το 2030.

«Αυτή είναι η αρχή ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ford. Αυτή ξεκίνησε όταν ο προπάππους μου κέρδισε έναν αγώνα που συνετέλεσε στο ξεκίνημα της εταιρείας μας», δήλωσε ο Bill Ford, εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας.

«Η Ford, μαζί με τους παγκόσμιους πρωταθλητές, την Oracle Red Bull Racing, επιστρέφει στην κορυφή του σπορ. Έτσι, θα φέρει τη μακρά παράδοση της Ford στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τον εξηλεκτρισμό σε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες σκηνές στον κόσμο».

Test Drive || Ford Mustang Mach-E 351 PS: Mustang για πάντα!

Η Ford επιστρέφει στη Formula 1 μέσω Red Bull

Η συνεργασία μεταξύ Ford και Red Bull Powertrains

Το 2023, η Ford και η Red Bull Powertrains θα αναπτύξουν μία μονάδα ισχύος σύμφωνα με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς. Ειδικότερα, θα αφορά ένα ηλεκτροκινητήρα 350 kW και ένα νέο κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μάλιστα, ο τελευταίος θα είναι συμβατός με πλήρως βιώσιμα καύσιμα, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη σεζόν του 2026.

«Η επιστροφή της Ford στη Formula 1 με τη Red Bull Racing δείχνει την κατεύθυνσή μας ως εταιρεία, με όλο και πιο ηλεκτρικά, σύγχρονα οχήματα που ορίζονται από το λογισμικό και αντίστοιχες εμπειρίες», δήλωσε ο Jim Farley, Πρόεδρος και CEO της Ford Motor Company. «Η F1 θα είναι μια απίστευτα αποδοτική πλατφόρμα για καινοτομία, κοινή χρήση ιδεών και τεχνολογιών και αλληλεπίδραση με δεκάδες εκατομμύρια νέους πελάτες».

Ford Mustang Mach-E: Μειωμένη τιμή λόγω… Tesla

Η Ford επιστρέφει στη Formula 1 μέσω Red Bull

Η Ford θα παρέχει τεχνογνωσία σε όλους τους τομείς που μπορεί να προσθέσει αξία στην πρωτοκλασάτη ομάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Επιπλέον, οι τομείς που θα διερευνηθούν από κοινού εντοπίζονται στην ανάπτυξη του κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς και σε βασικές εξελίξεις. Ειδικότερα, όπως η τεχνολογία των κυψελών μπαταριών και του ηλεκτροκινητήρα, το λογισμικό ελέγχου της μονάδας ισχύος και η ανάλυση δεδομένων.

Η Red Bull… «ανοίγει» τα φτερά της με νέο hypercar!

Η Ford επιστρέφει στη Formula 1 μέσω Red Bull

Τι δήλωσε ο Christian Horner, Διευθυντής και CEO της ομάδας Oracle Red Bull Racing:

«Είναι καταπληκτικό να καλωσορίζεις τη Ford στην επιστροφή της στη Formula 1, μέσω αυτής της συνεργασίας. Ως ανεξάρτητος κατασκευαστής κινητήρων, το να επωφεληθούμε από την εμπειρία της Ford, μας τοποθετεί σε καλή θέση έναντι του ανταγωνισμού. Είναι ένας κατασκευαστής με πλούσια ιστορία στην αυτοκίνηση και έκταση σε πολλές γενιές.

Από τον Jim Clark μέχρι τον Ayrton Senna και τον Michael Schumacher, αυτό το γενεαλογικό δέντρο μιλά από μόνο του. Για εμάς, το να ανοίξουμε το επόμενο κεφάλαιο αυτής της δυναστείας, ως Red Bull Ford, είναι εξαιρετικά συναρπαστικό. Το 2026 είναι ακόμη μακριά, αλλά για εμάς η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει. Προσβλέπουμε σε ένα νέο μέλλον και σε μια συνεχή εξέλιξη της Oracle Red Bull Racing».

 

abb_img