Η Ford μας πάει για σινεμά στην… ύπαιθρο!

Η Ford ετοιμάζει τη λειτουργία Drive-in Cinema για τα μοντέλα της, την οποία έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Η Ford το πάει ένα βήμα παραπέρα και κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη λειτουργία Drive-in Cinema, για τα μοντέλα της.

Το Drive-in, είναι μία εναλλακτική μορφή κινηματογράφου, η οποία λαμβάνει χώρα σε ανοικτούς χώρους, όπως για παράδειγμα οι χώροι στάθμευσής αυτοκινήτων. Οι θέσεις των θεατών είναι τα… αυτοκίνητα τους, μέσα από τα οποία, οι επιβάτες παρακολουθούν την ταινία.

Το Drive-in υπάρχει στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1940, ωστόσο επανήλθε στο προσκήνιο την περίοδο της καραντίνας εξαιτίας του κορωνοϊού. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποτελούσε, μία από τις ελάχιστες ασφαλείς μορφές ψυχαγωγίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ford Kuga Plug-in Hybrid: Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη

Σούζα… τα οχήματα της Ford

Η Ford στην προσπάθεια της να ενισχύσει το στοιχείο της ψυχαγωγίας στα οχήματά της, σκέφτηκε την εν λόγω πατέντα. Πιο συγκεκριμένα, η πατέντα έχει να κάνει με ένα «πακέτο» λειτουργιών, ειδικό για το περιβάλλον κινηματογράφου Drive-in.

Ουσιαστικά, το πρόγραμμα κατά την ενεργοποίησή του, μειώνει την ένταση στη φωτεινότητα των οθονών της καμπίνας ή τα σβήνει και εντελώς. Το ίδιο συμβαίνει και με τα φώτα ημέρας. Ωστόσο, η πιο σημαντική λειτουργία του προγράμματος είναι άλλη.

Κατά την ενεργοποίηση του προγράμματος, η πίσω ανάρτηση του αυτοκινήτου «κάθεται» και το αυτοκίνητο προφανώς σηκώνεται ελαφρώς. Αυτό διευκολύνει την ορατότητα του επιβάτη-θεατή προς την οθόνη του υπαίθριου κινηματογράφου. Το αυτοκίνητο θα πάρει μία περίεργη θέση, αφού θα κάνει κάτι σαν…«σούζα», αλλά θα είναι πολύ ξεκούραστο και χρήσιμο για τον επιβάτη.

Ford Puma: Και εγένετο η έκδοση Vivid Ruby!

Ποντάροντας στην ψυχαγωγία

Αυτή η ιδέα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον και εστιάζουμε στην προσπάθεια της εταιρείας να ενισχύσει το «ψυχαγωγικό» προφίλ της. Τέλος, να σημειώσουμε ότι γενικά η Ford διερευνά διάφορους τρόπους για να κάνει τα οχήματα της… πηγή ψυχαγωγίας.

Η Ford επιστρέφει στη Formula 1 μέσω… Red Bull

Μάλιστα, έχει προτείνει πατέντες για ενδιαφέρουσες ιδέες όπως ένα φορητό σύστημα υποστήριξης ψυχαγωγίας, ένα σύστημα ολογραφικής προβολής και ένα ανασυρόμενο σύστημα προβολής βίντεο.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!