Νέες χώρες αγκαλιάζουν την ηλεκτροκίνηση!

Δυναμική είσοδο στην ηλεκτροκίνηση πραγματοποιούν 3 νέες χώρες, οι οποίες στρέφονται στην πράσινη κινητικότητα.

Ακούστε το άρθρο

Το 2023 θα φέρει τα πάνω κάτω στην ηλεκτροκίνηση. Συγκεκριμένα, θα μπουν δυναμικά στον τομέα της πράσινης κινητικότητας 3 νέες χώρες, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία.

Μάλιστα, η στροφή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα λάβει χώρα σε μία περιοχή, η οποία διαθέτει άφθονα αλλά και φθηνά καύσιμα. Επομένως, οι χώρες οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, θα νιώσουν τον ανταγωνισμό.

Όλα είναι ηλεκτροκίνηση!

Η ηλεκτροκίνηση στη Σαουδική Αραβία

Αν και η Σαουδική Αραβία δεν διαθέτει εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία, προχωρά σε επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση. Συγκεκριμένα, επένδυσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Lucid για την κατασκευή ενός νέου ηλεκτρικού μοντέλου.

Επιπλέον, ξεκίνησε τη λειτουργία της μάρκας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Ceer. Μάλιστα, η εν λόγω φίρμα αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ του Ταμείου Δημόσιων Επενδύσεων της χώρας και του κινέζικου ομίλου Foxconn.

Η Ceer θα σχεδιάζει, θα κατασκευάζει και θα πουλάει sedan και SUV μοντέλα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ακόμη, έως το 2026 στοχεύει στην παραγωγή 150.000 ηλεκτρικών οχημάτων. Τέλος, η κυβέρνηση της χώρας προσφέρει γενναιόδωρες επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και επιθυμεί την κυκλοφορία λεωφορείων μηδενικών ρύπων.

Ηλεκτροκίνηση: Ποιες χώρες την τιμούν ιδιαιτέρως;

Τι συμβαίνει με την Τουρκία;

Η Τουρκία κατέχει τη 13η θέση στην κατασκευή αυτοκινήτων ως προς τον όγκο της παραγωγής. Επομένως, η στροφή στην ηλεκτροκίνηση είναι επιτακτική λόγω της μεγάλης τεχνογνωσίας που έχει αποκτήσει η χώρα.

Μάλιστα, στην Τουρκία λαμβάνει χώρα η παραγωγή πολλών μοντέλων Toyota, Ford, Hyundai, Renault και Fiat. Τέλος, ο όμιλος Togg επιθυμεί την παραγωγή 175.000 μεσαίων SUV κάθε χρόνο.

Η Σαουδική Αραβία επενδύει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και στην Αίγυπτο

Το 2023 βάζει την Αίγυπτο δυναμικά στην αγορά της ηλεκτροκίνησης. Ωστόσο, η χώρα είχε προσπαθήσει για τη δημιουργία μιας εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας τη δεκαετία του 1960, η οποία όμως δεν πήγε καλά.

Φέτος, η GM και η Al Mansour Automotive ξεκινούν την παραγωγή στην Αίγυπτο ενός αμιγώς ηλεκτρικού SUV, του Cadillac Lyric. Ακόμη, η GM Middle East ανακοίνωσε τα πλάνα της για το λανσάρισμα 13 νέων ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα.

abb_img