Η Goodyear δοκιμάζει ελαστικά χωρίς αέρα σε ένα Tesla Model 3

Η Goodyear δοκίμασε ελαστικά χωρίς αέρα σε ένα Tesla Model 3 και το αποτέλεσμα παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση.

Τη δοκιμή των ελαστικών χωρίς αέρα της Goodyear σε ένα Tesla Model 3, απεικονίζει ένα βίντεο του καναλιού Mashable στο Youtube. Τα ελαστικά, μάλιστα, παρουσίασαν αξιοθαύμαστη απόδοση.

Παράλληλα, το Tesla Model 3 άγγιξε εντυπωσιακές ταχύτητες. Ακόμη, στόχος των 2 εταιρειών είναι η μεταξύ τους συνεργασία για την προώθηση ενός κοινού και βιώσιμου οράματος.

Ελαστικά που μολύνουν λιγότερο το περιβάλλον!

Ελαστικά χωρίς αέρα; Κι όμως ναι!

Η αποκάλυψη της φιλοσοφίας της Goodyear για τα ελαστικά χωρίς αέρα έγινε περίπου τον Ιανουάριο του 2022. Η εταιρεία, λοιπόν, κατασκευάζει τα ελαστικά κατά 70% από βιώσιμα υλικά.

Ουσιαστικά, είναι το πρώτο βήμα προς την εκπλήρωση του στόχου της για την κατασκευή ελαστικών από πλήρως βιώσιμα υλικά έως το 2030. Με αυτό τον τρόπο, δηλαδή, θα χρησιμοποιεί λιγότερα προϊόντα με βάση το πετρέλαιο.

Tα ελαστικά που παράγουν ενέργεια είναι προ των πυλών!

Επιπλέον, τα ελαστικά χωρίς αέρα της Goodyear δοκίμασε πρώτη η Starship Technologies, η οποία διαθέτει ένα στόλο 1.000 αυτόνομων ρομπότ για παράδοση πακέτων και τροφίμων. Ουσιαστικά, η χρήση των ελαστικών χωρίς αέρα θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής του ελαστικού και θα μειώσει τη συντήρηση του στόλου των ρομπότ.

Η Tesla δοκιμάζει τα ελαστικά της Goodyear

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Tesla δοκιμάζει τα ελαστικά της Goodyear. Επιπλέον, η χρήση των ελαστικών από το Tesla Model 3 κατά τη δοκιμή μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές στην ηλεκτροκίνηση. Ουσιαστικά, τα ελαστικά χωρίς αέρα είναι περισσότερο ανθεκτικά σε φθορές και απαιτούν λιγότερη συντήρηση. Επομένως, τα εν λόγω ελαστικά θα συνέβαλαν στην μεγαλύτερη κυκλοφορία ηλεκτρικών οχημάτων.

Έτσι φτιάχνονται τα ελαστικά αυτοκινήτων!

Το όραμα των ανθρώπων της Goodyear 

Η πρόθεση της Goodyear αφορά την ανάπτυξη ελαστικών για τα ηλεκτρικά οχήματα με εμπορική κυκλοφορία έως το 2030. Επιπλέον, οι άνθρωποι της εταιρεία δηλώνουν τα εξής:

«Στο πλαίσιο της δέσμευσής της, η Goodyear επέκτεινε τις δοκιμές των ελαστικών χωρίς αέρα σε ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων. Η Goodyear, μάλιστα, δοκίμασε πρόσφατα την εναλλακτική αρχιτεκτονική ελαστικών στο Akron Proving Grounds της εταιρείας. Η δοκιμή αυτή ακολούθησε  την επιτυχή εκτέλεση δοκιμών ανθεκτικότητας των ελαστικών σε ταχύτητες έως και 100 μίλια την ώρα».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!