Έτσι φτιάχνονται τα ελαστικά αυτοκινήτων!

Ένα σύντομο αλλά εξαιρετικό βίντεο, δείχνει τα στάδια παραγωγής από τα οποία περνούν τα σύγχρονα ελαστικά αυτοκινήτων.

Τα ελαστικά του αυτοκινήτου θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε και ως τα «παπούτσια» του. Χωρίς αυτά, το όχημα σας δεν πάει πουθενά. Υπάρχουν κατηγορίες ελαστικών: χειμερινά, καλοκαιρινά και τεσσάρων εποχών. Κάθε μια κατηγορία έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την άλλη.

Άραγε, πόσοι από εσάς έχετε αναρωτηθεί, για τον τρόπο κατασκευής τους; Τα υλικά που τα συνθέτουν, αλλά και τις υψηλές τεχνολογίες που που τα χαρακτηρίζουν, από την εμφάνισή τους μέχρι και σήμερα;

Hankook: Βελτιωμένα ελαστικά για ηλεκτρικά!

Την απάντηση αναλαμβάνει να δώσει ένα βίντεο στο Youtube, το οποίο δείχνει βήμα προς βήμα τον τρόπο κατασκευής ενός σύγχρονου ελαστικού επιβατικού αυτοκινήτου.

Το βίντεο αποκαλύπτει με εξαιρετικό τρόπο και σε σύντομο χρονικό διάστημα τα μέσα που είναι απαραίτητα για την κατασκευή των ελαστικών. Όπως επίσης και τον τρόπο που όλα εκείνα τα υλικά μαζί, συμβάλλουν στη δημιουργία τους.

Γιατί δεν έχουν ρεζέρβα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Το πρώτα ελαστικά που φουσκώνουν

Για την ιστορία, τα πρώτα ελαστικά έκαναν την εμφάνισή τους το 1847. Την πρώτη πατέντα για ελαστικό που φουσκώνει παρουσίασε ο Σκωτσέζος Robert William Thompson.

Η Michelin καινοτομεί… με άλλον αέρα!

Ο οποίος μάλιστα θεωρείται ο πατέρας των πνευματικών ελαστικών. Τέλος, το πρώτο πνευματικό ελαστικό (όχι συμπαγές) με πρακτική εφαρμογή, παρουσίασε ένας άλλος Σκωτσέζος. Με το όνομα John Boyd Dunlop 40 χρόνια μετά.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

abb_img
spot_img