Τα ελαστικά που παράγουν ενέργεια είναι προ των πυλών!

Μια πρωτοποριακή τεχνολογία έχει υλοποιήσει η εταιρεία Falken, κατασκευάζοντας ελαστικά που παράγουν ρεύμα κατά την περιστροφή τους.

Ακούστε το άρθρο

Τα ελαστικά που παράγουν ενέργεια σκέφτεται να λανσάρει στην αγορά η εταιρεία Falken. H ιαπωνική εταιρεία κατασκευής ελαστικών σχεδιάζει την πρωτοποριακή αυτή ιδέα, σύμφωνα με την οποία τα ελαστικά θα παράγουν ρεύμα κατά την περιστροφή τους.

Τα ελαστικά θα φέρουν αισθητήρες

Η παραγωγή ρεύματος ουσιαστικά θα είναι εφικτή, κάθε φορά που το σημείο των αισθητήρων θα έχει επαφή με τον δρόμο. Έτσι δηλαδή, το πέλμα των ελαστικών αλλάζει μορφή ελαφρώς και γίνεται πιο οριζόντιο. Με αυτόν τον τρόπο οι αισθητήρες θα μετακινούνται καθ’ ύψος και θα παράγουν ρεύμα χαμηλής έντασης.

Τα ελαστικά που παράγουν ενέργεια είναι προ των πυλών!

Με βάση την ποσότητα αλλά και τη συχνότητα του ρεύματος, οι αισθητήρες θα υπολογίζουν το μέγεθος της επιφάνειας του ελαστικού που «βρίσκει» κάθε φορά στο οδόστρωμα. Καθώς επίσης και την ταχύτητα της επιστροφής του. Επιπλέον, οι αισθητήρες θα εντοπίζουν το μέγεθος της φθοράς του ελαστικού. Όπως επίσης και ενδεχόμενη αντικατάσταση του από τον οδηγό.

Hankook: Βελτιωμένα ελαστικά για ηλεκτρικά!

Στόχος οι αυτόνομοι αισθητήρες

Υπεύθυνη για την τεχνολογία παραγωγής ρεύματος από τα ελαστικά της Falken, είναι η εταιρεία Miniature Energy Harvester. Η ιδέα για την τεχνολογία έχει να κάνει με την απαραίτητη ενέργεια για την τροφοδοσία των αισθητήρων.

Η Michelin καινοτομεί… με άλλον αέρα!

Με στόχο να λειτουργούν χωρίς την ύπαρξη μπαταριών. Σκοπός είναι επίσης, οι αισθητήρες να λειτουργούν αυτόνομα και πρακτικά εσαεί, με την απαραίτητη ενέργεια να είναι πάντα διαθέσιμη.

abb_img