Συνεργασία Honda και Sony στο όνομα της ηλεκτροκίνησης

Η Honda θα συνεργαστεί με τη Sony και θα εγκαινιάσουν μια νέα εποχή κινητικότητας με έμφαση στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Honda και η Sony υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία μια νέας εταιρείας εντός του 2022. Ουσιαστικά, η νέα εταιρεία στοχεύει στην εξέλιξη της παραγωγής και τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων.

Η νέα κοινοπραξία θα συνδυάσει την εμπειρία της Honda στην αυτοκίνηση και την τεχνογνωσία της Sony στις τεχνολογίες απεικόνισης, τηλεπικοινωνιών και ψυχαγωγίας. Το πρώτο αυτοκίνητο της Honda σε συνεργασία με τη Sony θα κυκλοφορήσει το 2025.

Η νέα κοινοπραξία Honda και Sony

Η Honda παρουσιάζει δυνατότητες εξέλιξης τόσο στην κινητικότητα και την τεχνολογία κατασκευής αμαξωμάτων όσο και στη διαχείριση των υπηρεσιών μετά την πώληση. Επιπλέον, η ιαπωνική εταιρεία γνωρίζει σε βάθος τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου από το στάδιο της κατασκευής έως τη διαδικασία λανσαρίσματος στην αγορά.

Η Sony, από την άλλη πλευρά, έψαχνε τον κατάλληλο συνεργάτη για την είσοδο της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ενώ ήδη είχε αποκαλύψει μερικά πρωτότυπα. Κάπως έτσι φτάσαμε στη δημιουργία της συμμαχίας των 2 εταιρειών.

Συνεργασία Honda και Sony στο όνομα της ηλεκτροκίνησης

Τα νέα μοντέλα

Η κοινοπραξία των 2 εταιρειών θα κυκλοφορήσει νέα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, τα οποία θα αποτελούν εξέλιξη των πρωτοτύπων της Sony. H Sony, μάλιστα, θα αναπτύξει μια ηλεκτρική πλατφόρμα και θα τη διαθέσει στην κοινοπραξία. Αυτό προσδοκά και η ίδια η Honda για την προσφορά της Sony στη νέα κοινοπραξία. Επιπλέον, η Honda, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει την κατασκευή των εν λόγω μοντέλων σε δικό της εργοστάσιο.

Το πρώτο μοντέλο είναι ένα sedan με 2 κινητήρες, τετρακίνηση και απόδοση 544 ίππων. Την επιτάχυνση, μάλιστα, 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνει σε 4,8 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 240 χλμ./ώρα. Τέλος, το συγκεκριμένο μοντέλο ζυγίζει 2.350 κιλά.

Αναβάθμιση για το Honda HR-V e:HEV 

Ακολουθεί η κυκλοφορία ενός SUV με διαφορετικό αμάξωμα από το sedan και βαρύτερο κατά 130 κιλά. Επιπλέον, οι επιδόσεις του είναι ελαφρώς υποδεέστερες. Ακόμα, το πρωτότυπο διαθέτει μια αερανάρτηση με διπλά μπροστινά ψαλίδια, ενώ τα μηχανικά του μέρη και η μπαταρία είναι ίδια με αυτά του sedan.

Τέλος, η Honda δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για την μπαταρία και την αυτονομία των νέων μοντέλων. Ακόμη, το εσωτερικό φέρει οθόνες και σύγχρονη σχεδίαση.

Ένα Honda S2000 με μοτέρ… Tesla!

Τι δηλώνουν οι CEO

Ο CEO της Sony, Kenichiro Yoshida, δήλωσε πως η εταιρεία στοχεύει στην ανάπτυξη της κινητικότητας υπό το πρίσμα της ασφάλειας της ψυχαγωγίας και της προσαρμοστικότητας. Επιπλέον, θα γεμίσει τον κόσμο με συναισθήματα μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας.

Ο CEO της Honda, Toshihiro Mibe, τόνισε πως η νέα εταιρεία θα σταθεί στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, της εξέλιξης και της επέκτασης της κινητικότητας παγκοσμίως.

abb_img
spot_img