Η Jeep «πρωτοτυπεί» στο 57ο Easter Jeep Safari

Με αφορμή το Easter Jeep Safari στην Γιούτα από 1 έως 9 Απριλίου, η Jeep αποκαλύπτει μία εντυπωσιακή συλλογή από 7 νέα πρωτότυπα.

Μία νέα σειρά εντυπωσιακών πρωτοτύπων της Jeep, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι χιλιάδες φίλοι της μάρκας. Πιο συγκεκριμένα, τα εν λόγω μοντέλα θα συμμετέχουν στο 57ο Easter Jeep Safari, το διάστημα 1-9 Απριλίου, στην περιοχή Moab στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Εκεί, 7 νέα μοναδικά πρωτότυπα θα κάνουν την πρεμιέρα τους, δίνοντας έμφαση στην ξεχωριστή εμφάνιση και τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες. Ωστόσο, σημαντικό στοιχείο είναι η εξηλεκτρισμένη κίνηση που κάποια διαθέτουν, οδηγώντας στο όραμα της Jeep: «Ελευθερία Μηδενικών Ρύπων».

«Κάθε χρονιά περισσότεροι από 20.000 φίλοι της μάρκας έρχονται στο ετήσιο Easter Jeep Safari, για να απολαύσουν εκτός των άλλων το Jeep τους στις πλέον δύσβατες διαδρομές», δήλωσε ο κ. Jim Morrison, Επικεφαλής της Jeep για τη Β. Αμερική.

«Εδώ είναι το ιδανικό μέρος για να δείξουμε στους φίλους μας ότι έχουμε τη δυνατότητα να ανεβάσουμε ακόμα ψηλότερα τον πήχη. Επιπλέον, θέλουμε να πάρουμε τη γνώμη τους για το πως φαντάζονται και εκείνοι το μέλλον της μάρκας».

Test Drive || Jeep Renegade e-Hybrid: Το μέλλον είναι τώρα!

Ποια είναι τα εξηλεκτρισμένα πρωτότυπα στο Easter Jeep Safari;

Jeep Wrangler Magneto 3.0:

Η τρίτη γενιά του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού πρωτοτύπου στην ιστορία της φίρμας διευρύνει τα όρια της κίνησης 4x4. Ειδικότερα, το πρώτο Magento έκανε την εμφάνισή του το 2021.

Μάλιστα, εντυπωσίασε με το συνδυασμό αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης 4x4 και μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων. Φέτος, το πρωτότυπο διαθέτει νέο σύστημα ηλεκτροκίνησης με 625 ίππους, διαθέτοντας 20% μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με το Magento 2.0.

1978 Jeep Cherokee 4xe Concept:

Η τότε δίπορτη έκδοση του Wagoneer διέθετε σπορ στοιχεία, ενώ σήμερα το πρωτότυπο φέρνει την τεχνολογία της εξηλεκτρισμένης κίνησης. Θυμίζουμε ότι το Cherokee 4xe Concept ξεκίνησε ως ένα Cherokee του 1978.

Ωστόσο, στη συνέχεια χρησιμοποίησε τα μηχανικά μέρη από το Wrangler Rubicon 4xe του 2022. Το αμάξωμα του πρωτότυπου δέχθηκε ανάλογες αλλαγές, έτσι ώστε να αποκτήσει το καινοτόμο plug-in hybrid σύστημα 4xe.

Τα Jeep Renegade και Compass σε νέες… ανεβασμένες εκδόσεις

Jeep Wrangler Rubicon 4xe Concept:

Μία ακόμα ιδιαίτερη επιλογή, η οποία προκαλεί τόσο με το ροζ απόχρωσης αμάξωμα, όσο και με το εξίσου ξεχωριστό εσωτερικό. Εκτός από την εντυπωσιακή παρουσία σε αισθητικό επίπεδο, το Wrangler Rubicon 4xe Concept διαθέτει μία σειρά από αξεσουάρ με στόχο τις ακόμη μεγαλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Jeep Wrangler Rubicon 4xe Departure Concept:

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο χρησιμοποιεί ως βάση το plug-in hybrid Wrangler 4xe. Και σε αυτή την περίπτωση, στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση των ήδη κορυφαίων εκτός δρόμου δυνατοτήτων του μοντέλου. Παράλληλα, διατηρεί τα επίπεδα πρακτικότητας, μέσω των έξυπνων αποσπώμενων πρόσθετων αποθηκευτικών χώρων.

Τα αμερικάνικα πρωτότυπα με τους θηριώδεις πολυκύλινδρους κινητήρες

Jeep Grand Wagoneer Overland Concept:

Το νέο Grand Wagoneer διαθέτει τον 3λιτρο Hurricane Twin Turbo κινητήρα των 510 ίππων. Το πρωτότυπο εκπλήσσει με την πτυσσόμενη και κλιματιζόμενη σκηνή RedTail Overland Skyloft, η οποία βρίσκεται στην οροφή του.

Μάλιστα, αυτή έχει τη δυνατότητα να ανοίγει αυτόματα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα. Την εικόνα συμπληρώνουν οι εντυπωσιακοί τροχοί, καθώς και οι μετατροπές στους προφυλακτήρες και τα φτερά του οχήματος.

H Jeep επιταχύνει περαιτέρω τον εξηλεκτρισμό της

Jeep Scrambler 392 Concept:

To 1981 το Jeep Scrambler (CJ-8) ήταν το πρώτο cabrio Pick-Up στην ιστορία της αμερικάνικης φίρμας. Περισσότερα από 40 χρόνια αργότερα, το πρωτότυπο 392 Scrambler συνεχίζει την παράδοση του προγόνου του με μία ιδιαίτερη παρουσία.

Επιπλέον, χρησιμοποιεί ως βάση το τετράθυρο Wrangler Rubicon και τον V8 κινητήρα HEMI 6.4, απόδοσης 470 ίππων. Ένα εντυπωσιακό στοιχείο του πρωτοτύπου είναι το σύστημα πνευματικής ανάρτησης, το οποίο επιτρέπει την αύξηση του ύψους έως και 14 εκατοστά.

Η Jeep «πρωτοτυπεί» στο 57ο Easter Jeep Safari

Jeep Gladiator Rubicon Sideburn Concept:

Διαθέτει έναν V6 κινητήρα 3,6 λίτρων και αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Παράλληλα, έχει αμορτισέρ της Bilstein με ξεχωριστό κύκλωμα ψύξης, ώστε να μην χάνουν απόδοση στις δύσκολες εκτός δρόμου απαιτήσεις.

Επιπλέον, στο εμπρόσθιο μέρος ξεχωρίζει η μεταλλική κατασκευή που προστατεύει τη μάσκα. Ωστόσο, δίνει τη δυνατότητα αναδίπλωσης, ώστε να δημιουργεί έναν πάγκο για την ξεκούραση του οδηγού και των επιβατών.

Αξεσουάρ Jeep για… καθαρές εκτός δρόμου περιπέτειες!

To Jeep Easter Safari παραδοσιακά διαρκεί 9 ημέρες, με ολοκλήρωση την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν και διαδρομές εκτός δρόμου με διάφορα επίπεδα δυσκολίας. Μάλιστα, η κλίμακα ξεκινά από το 1 (πολύ εύκολες διαδρομές) και φτάνει το 10 (διαδρομές για οχήματα με ειδικές τροποποιήσεις).

Editorial