Η Maserati Tipo Folgore «κατεβαίνει» στην Formula E

Η Maserati θέλει να ηλεκτρίσει τις πίστες στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula E και παρουσιάζει την Tipo Folgore.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό της Maserati είναι γεγονός και ετοιμάζεται για τις πίστες της Formula E. Ο λόγος για την Maserati Tipo Folgore. Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική μάρκα την αποκάλυψε πρόσφατα και δήλωσε έτοιμη για το πρωτάθλημα της Formula E και τα Gen3 αγωνιστικά οχήματα.

Η εταιρεία αποκάλυψε το μονοθέσιο σε μία ειδική εκδήλωση στους δρόμους της Μόντενα, έδρα της Maserati. Η φίρμα κάνει το ντεμπούτο της στη Formula E, 96 χρόνια μετά το πρώτο μονοθέσιο της, το Tipo 26. Το εν λόγω μονοθέσιο κέρδισε την κατηγορία στο Targa Florio το 1926, με τον Alfieri Maserati πίσω από το τιμόνι.

Η Maserati GranTurismo Folgore «ηλεκτρίζει» την Ρώμη!

Η Maserati Tipo Folgore «θα τρέξει» με 469 ηλεκτρικούς ίππους

Το μονοθέσιο έχει μπλε απόχρωση σε συνδυασμό με λευκές ρίγες, ενώ ξεχωρίζει το λογότυπο «Maserati», καθώς επίσης και το έμβλημα της (Trident). Επίσης, το μοντέλο κοσμούν αυτοκόλλητα χορηγών, ενώ τα πλαϊνά φέρουν τα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Παράλληλα, να σημειωθεί ότι οι οδηγοί της Tipo Folgore θα είναι οι Maximilian Günther και Edoardo Mortara.

Επιπλέον, η Tipo Folgore διαθέτει ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποίοι παράγουν μέχρι και 469 ίππους, προσφέροντας έως και 600 kW αναγεννητική ισχύ και απόδοση ισχύος 95%. Να σημειώσουμε, ότι έχει βάρος 840 κιλά, το οποίο σημαίνει 60 κιλά λιγότερα από τα Gen 2 μονοθέσια.

Maserati GranTurismo Folgore: Ιταλική αστραπή 1.217 ίππων!

H συμβατική Folgore θα έχει ως παράδειγμα την αγωνιστική

Σύμφωνα με την ιταλική μάρκα, η τεχνογνωσία, η τεχνολογία και το λογισμικό που χρησιμοποιούνται για τη Formula E θα μεταφερθούν και στα «κανονικά» Folgore μοντέλα.

Τέλος, η Maserati Tipo Folgore Gen3 θα συμμετάσχει στην 9η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E. Οι δοκιμές πριν από τη σεζόν θα λάβουν χώρα στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Αυτή θα είναι η μακροβιότερη σεζόν της Formula E με 17 αγώνες. Φυσικά, εκτός από τη Maserati, άλλες ομάδες που έχουν ήδη παρουσιάσει το αγωνιστικά Gen3 είναι οι Porsche, McLaren, Jaguar και Nissan.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!