Η MINI «έδεσε» άριστα με την ηλεκτροκίνηση – Πάνω από το 15% των μοντέλων είναι ήδη ηλεκτροκίνητα

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, η MINI μετατρέπεται σε μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα.

Από τότε που το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE κυκλοφόρησε στην αγορά, οι πωλήσεις του σε όλο τον κόσμο υπερβαίνουν τα 30.000 οχήματα. Επίσης, οι πωλήσεις του plug-in υβριδικού MINI Cooper SE Countryman ALL4 δείχνουν μία σταθερά αυξανόμενη τάση.

Μάλιστα, το πρώτο εξάμηνο του 2021, το μερίδιο των ηλεκτρικών MINI επί των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεων της βρετανικής μάρκας αυξήθηκε πάνω από 15%.

Συνολικά, η MINI πούλησε 157.799 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ξεπερνώντας το αποτέλεσμα της αντίστοιχης περσινής περιόδου κατά 32,6%.

Οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις των οχημάτων MINI με εξηλεκτρισμένο κινητήρα ανήλθαν στις 23.777 μονάδες το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Ως δημοφιλέστερο όχημα αναδεικνύεται το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE με πωλήσεις 13.454 μονάδων το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2021. Συνολικά 31.034 μονάδες του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της MINI έχουν ήδη παραδοθεί από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021.

Το plug-in υβριδικό MINI Cooper SE Countryman ALL4 αύξησε τις πωλήσεις του στις 10.323 μονάδες το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Διαβάστε επίσης: Η LEC μετέτρεψε ένα κλασικό Μini σε ηλεκτροκίνητο

Bernd Körber: Ήταν αναμενόμενο να «δέσει» άριστα η MINI με την ηλεκτροκίνηση

«Η MINI ανέκαθεν ξεχώριζε για τις έξυπνες λύσεις και την απόδοση των οχημάτων της και επόμενο είναι να “δέσει” άριστα με την ηλεκτροκίνηση», δήλωσε ο Bernd Körber, επικεφαλής της μάρκας MINI.

O επικεφαλής της MINI, Bernd Körber.
O επικεφαλής της MINI, Bernd Körber.

«Η αστική διασκεδαστική οδήγηση και η κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων είναι ο ιδανικός συνδυασμός. Και οι πελάτες μας το νιώθουν».

Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE και το plug-in υβριδικό MINI Cooper SE Countryman ALL4 έχουν συνεισφέρει σε ένα εξαιρετικά επιτυχημένο ξεκίνημα για το μετασχηματισμό της μάρκας οδεύοντας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Η Γερμανία και η Βρετανία «αγαπούν» τα ηλεκτρικά ΜΙΝΙ

Οι αυτοκινητιστικές αγορές σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο είναι από τις περιοχές πωλήσεων στις οποίες η προοπτική της οδήγησης μηδενικών ρύπων ενθουσιάζει τους φίλους της ΜΙΝΙ.

Στη Γερμανία, 6.324 MINI Cooper SE και MINI Cooper SE Countryman ALL4 πωλήθηκαν το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2021. Αυτό αντιστοιχεί σε κάτι λιγότερο από το 30% των συνολικών πωλήσεων MINI στη Γερμανία τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ως εκ τούτου, η γερμανική αγορά είναι μακράν η μεγαλύτερη για εξηλεκτρισμένα μοντέλα MINI.

Στη δεύτερη θέση αυτής της κατάταξης βρίσκεται η εγχώρια αγορά της βρετανικής μάρκας. Εκεί, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα συγκέντρωσαν ποσοστό γύρω στο 17,4% επί των συνολικών πωλήσεων MINI το πρώτο εξάμηνο του 2021. Συνολικά 4.027 αντίτυπα και των δύο μοντέλων πωλήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε επίσης: Το εικονικό όραμα Vision Urbanaut της MINI γίνεται… χειροπιαστή πραγματικότητα

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!