Η MINI «έδεσε» άριστα με την ηλεκτροκίνηση

Οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις των οχημάτων MINI με εξηλεκτρισμένο κινητήρα ανήλθαν στις 23.777 μονάδες το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, η MINI μετατρέπεται σε μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα.

Πιο συγκεκριμένα, από τότε που το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE κυκλοφόρησε στην αγορά, οι πωλήσεις του σε όλο τον κόσμο υπερβαίνουν τα 30.000 οχήματα. Επίσης, οι πωλήσεις του plug-in υβριδικού Cooper SE Countryman ALL4 δείχνουν μία σταθερά τάση προς τα πάνω.

Μάλιστα, το πρώτο εξάμηνο του 2021, το μερίδιο των ηλεκτρικών MINI επί των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεων της βρετανικής μάρκας σημείωσε αύξηση πάνω από 15%.

Συνολικά, η μάρκα πούλησε 157.799 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Ξεπερνώντας το αποτέλεσμα της αντίστοιχης περσινής περιόδου κατά 32,6%.

Οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις των οχημάτων MINI με εξηλεκτρισμένο κινητήρα ανήλθαν στις 23.777 μονάδες το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Δημοφιλέστερο όχημα είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Cooper SE με πωλήσεις 13.454 μονάδων το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2021. Συνολικά 31.034 μονάδες του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της MINI έχουν ήδη παραδοθεί από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021.

Το plug-in υβριδικό MINI Cooper SE Countryman ALL4 αύξησε τις πωλήσεις του στις 10.323 μονάδες το πρώτο εξάμηνο του 2021.

 Η LEC μετέτρεψε ένα κλασικό Μini σε ηλεκτροκίνητο

Ο επικεφαλής της MINI, Bernd Körber, δήλωσε: 

«Η MINI ανέκαθεν ξεχώριζε για τις έξυπνες λύσεις και την απόδοση των οχημάτων της και επόμενο είναι να “δέσει” άριστα με την ηλεκτροκίνηση».

«Η αστική διασκεδαστική οδήγηση και η κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων είναι ο ιδανικός συνδυασμός. Και οι πελάτες μας το νιώθουν».

Φυσικά, το αμιγώς ηλεκτρικό Cooper SE και το plug-in υβριδικό Cooper SE Countryman ALL4 έχουν συνεισφέρει σε ένα εξαιρετικά επιτυχημένο ξεκίνημα για το μετασχηματισμό της μάρκας οδεύοντας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Το εικονικό όραμα Vision Urbanaut της MINI είναι πλέον χειροπιαστή πραγματικότητα

Η Γερμανία και η Βρετανία «αγαπούν» τα ηλεκτρικά ΜΙΝΙ

Οι  αγορές σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο είναι από τις περιοχές πωλήσεων στις οποίες η προοπτική της οδήγησης μηδενικών ρύπων ενθουσιάζει τους φίλους της ΜΙΝΙ.

Επιπλέον, στη Γερμανία, 6.324 Cooper SE και Cooper SE Countryman ALL4 πωλήθηκαν το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2021. Αυτό αντιστοιχεί σε κάτι λιγότερο από το 30% των συνολικών πωλήσεων MINI στη Γερμανία τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ως εκ τούτου, η γερμανική αγορά είναι μακράν η μεγαλύτερη για εξηλεκτρισμένα μοντέλα της εταιρείας.

Τέλος, τη δεύτερη θέση αυτής της κατάταξης καταλαμβάνει η εγχώρια αγορά της βρετανικής μάρκας. Εκεί, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα συγκέντρωσαν ποσοστό γύρω στο 17,4% επί των συνολικών πωλήσεων MINI το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!