Η MINI γιορτάζει και… ηλεκτρίζεται με στυλ!

Η MINI γιορτάζει τα 64α της γενέθλια και εισέρχεται δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας κίνηση με μηδενικούς ρύπους.

Πριν από 64 χρόνια, στις 26 Αυγούστου του 1959, έκανε την εμφάνισή του το πρώτο κλασικό Mini. Ένα μοντέλο με άπλετους χώρους στο εσωτερικό για 4 επιβάτες, διαθέτοντας όμως τις μικρότερες δυνατές εξωτερικές διαστάσεις. Ωστόσο, το κλασικό Mini διέθετε άψογα οδηγικά χαρακτηριστικά, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, καθώς και προσιτή τιμή. Μάλιστα, αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά που έλαβε υπόψη του ο δημιουργός του, ο σχεδιαστής Sir Alec Issigonis.

Από την επανεκκίνηση της μάρκας με την παρουσίαση στην αγορά του νέου MINI το 2001, επιβεβαιώθηκε αυτό που ίσχυε πριν από 64 χρόνια. Μία ανώτερη ιδέα πείθει ποικιλοτρόπως. Αυτό ισχύει ακόμη και σήμερα για τα μικρά αυτοκίνητα. Όπως το 3θυρο, το 5θυρο και το MINI Cabrio, όσο και για τα MINI Clubman και MINI Countryman. Ωστόσο, το καθένα προσφέρει τα δικά του πλεονεκτήματα έχοντας το δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Όμως, όλα κατά βάση χρησιμοποιούν το DNA της εταιρείας.

The MINI Festival Summer Edition: Όλα μοιάζουν καλοκαίρι!

Οδηγώντας ένα MINI με μηδενικές εκπομπές ρύπων

Το 2008, για πρώτη φορά στη μάρκα, το σλόγκαν είναι: «Απόλυτη οδηγική απόλαυση, μηδενικές εκπομπές ρύπων». Με το MINI E, το BMW Group έθεσε ένα ορόσημο στο δρόμο προς μία κινητικότητα απαλλαγμένη από ορυκτά καύσιμα. Συνολικά, περισσότερα από 500 αντίτυπα του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου παρέλαβαν επιλεγμένοι πελάτες στο πλαίσιο μιας πιλοτικής δοκιμής.

Το 2017, το MINI Cooper SE Countryman ALL4 έγινε το πρώτο μοντέλο της φίρμας με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Ειδικότερα, αυτό προσέφερε δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Έτσι, ενθουσιάζει τον οδηγό του με την σπορ ευελιξία του και την υψηλή προσαρμοστικότητά του.

MINI: Στην πρίζα με νέα μοναδικά χαρακτηριστικά

Η MINI γιορτάζει και ηλεκτρίζεται με στυλ!

Το plug-in υβριδικό σύστημα του μοντέλου χρησιμοποιεί έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα με τεχνολογία TwinPower Turbo. Πιο συγκεκριμένα, αρχικά το θερμικό μοτέρ μεταφέρει την ισχύ του στους εμπρός τροχούς. Επιπλέον, διαθέσιμη είναι και μία ηλεκτρική μονάδα κίνησης που επενεργεί με τη σειρά της στους πίσω τροχούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η συνδυαστική ισχύ του συστήματος να φτάνει τους 220 ίππους.

Με το MINI Cooper, το οποίο κυκλοφόρησε το 2019, η εταιρεία γίνεται και πάλι πρωτοπόρος στον τομέα της αστικής κινητικότητας. Η άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα των 184 ίππων, η ειδική για το μοντέλο ρύθμιση του πλαισίου και το χαμηλό κέντρο βάρους, βοηθούν το Cooper SE να επιτύχει τη γνώριμη ευελιξία της μάρκας. Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης, τοποθετημένη στο δάπεδο, εξασφαλίζει αυτονομία έως 234 χιλιόμετρα κατά WLTP.

Νέο MINI Countryman: Αποκλειστικά στην «πρίζα» με 313 ίππους

Η MINI γιορτάζει και ηλεκτρίζεται με στυλ!

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό cabrio έγινε πραγματικότητα

Το MINI Cooper SE Convertible είναι το πρώτο στον κόσμο πολυτελές cabrio απαλλαγμένο από εκπομπές ρύπων στη μικρή κατηγορία. Μάλιστα, το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης επιταχύνει ομαλά το μοντέλο από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, με αυτονομία 201 χιλιομέτρων, οι εξορμήσεις στην ύπαιθρο φτάνουν πολύ πέρα από τα όρια της πόλης. Ωστόσο, αυτό κάνει πιο σύντομη τη μετάβαση στην αμιγώς ηλεκτρική, ψηφιακή και ξεχωριστή οικογένεια μοντέλων της επόμενης γενιάς.

Η μάρκα ακολουθεί με συνέπεια την πορεία προς μία αμιγώς ηλεκτρική γκάμα μοντέλων. Μάλιστα, τα 2 πρώτα μέλη της νέας οικογένειας MINI θα παρουσιαστούν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου (IAA) στο Μόναχο (5-10 Σεπτεμβρίου 2023). Έτσι, με την ευκαιρία της 64ης επετείου της, κάνει δώρο στον εαυτό της ένα λαμπρό μέλλον.

Editorial