Η Mini θα κατασκευάσει το τελευταίο αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης το 2025

Το 2023, η Mini θα παρουσιάσει το πρώτο μοντέλο της νέας γενιάς αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της. Αυτό είναι πιθανό να είναι το Mini Countryman, η κυκλοφορία του οποίου έχει ήδη ανακοινωθεί για το 2023.

Η BMW Mini παρουσίασε τη στρατηγική της για το μέλλον και επιβεβαίωσε τον στόχο που είχε ανακοινωθεί και προηγουμένως από το BMW Group, σύμφωνα με τον οποίο θα διαθέτει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα Mini μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Μάλιστα, η Mini περιγράφει λεπτομερώς πώς σκοπεύει να επιτύχει αυτόν τον στόχο.

Η μελλοντική γενιά ηλεκτρικών οχημάτων της Mini

Mini Munich

Το 2023, η Mini θα παρουσιάσει το πρώτο μοντέλο μιας νέας γενιάς αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτό είναι πιθανό να είναι το Mini Countryman, η κυκλοφορία του οποίου έχει ήδη ανακοινωθεί για το 2023.

Η μελλοντική σειρά ηλεκτρικών οχημάτων θα περιλαμβάνει το τρίθυρο Mini, καθώς και ένα μοντέλο crossover, τα οποία θα ανήκουν στις κατηγορίες μικρών αυτοκινήτων και premium compact.

Και τα δύο μοντέλα αναπτύχθηκαν εξαρχής για να υποστηρίξουν την αμιγώς ηλεκτρική κινητικότητα και θα παραχθούν στην Κίνα. Η Mini δεν έχει ακόμη διευκρινίσει, ωστόσο, ποια μοντέλα θα είναι αυτά.

Η πρόθεση της, από την άλλη, είναι σαφής: με την τοπική παραγωγή στην Κίνα, η μάρκα θέλει να κατορθώσει να «ενισχύσει την συμμετοχή της στη δυναμική ανάπτυξη της κινεζικής αγοράς αυτοκινήτου».

Στην Ευρώπη, ο διάδοχος του σημερινού Mini Countryman θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στη Λειψία από το 2023 και μετά, τόσο με ηλεκτρικούς, όσο και με εσωτερικής καύσης κινητήρες .

Ειδικά για την περίπτωση του Countryman, η BMW είχε ήδη επιβεβαιώσει ότι η επόμενη γενιά του μοντέλου θα είναι και ηλεκτροκίνητη.

Συγκεκριμένα, το Mini Countryman θα βρίσκεται πιο κοντά στα δεδομένα της σειράς BMW X1, η οποία επίσης κατασκευάζεται στη Λειψία και αναμένεται να αποκτήσει επίσης μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Εκτός από την εντατικοποίηση της πορείας του εξηλεκτρισμού της, η BMW θέλει να μειώσει και το αποτύπωμα CO2 ανά όχημα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος ως μια «σαφή και ολοκληρωμένη δέσμευση για βιωσιμότητα».

Η Mini προωθεί την ηλεκτροκίνηση

Σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας, η διαδικασία αυτή θα συμπεριλαμβάνει τους στόχους για την αλυσίδα εφοδιασμού (-20% CO2 έως το 2030), την αποκλειστική χρήση της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στην παραγωγή (80% CO2 πρόκειται να εξοικονομηθεί στην παραγωγή της έως το 2030), αλλά και να αυξήσει «σταθερά το ποσοστό των φυσικών και των ανακυκλωμένων υλικών σε όλα τα οχήματα».

«Το Mini ήταν πάντα η απάντηση σε πολύ ιδιαίτερες προκλήσεις που αφορούν στην ατομική κινητικότητα και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει», δήλωσε ο CEO της μάρκας Bernd Körber.

Το εικονικό όραμα Vision Urbanaut της MINI γίνεται… χειροπιαστή πραγματικότητα

Παράλληλα με την ηλεκτροκίνηση, η ανάπτυξη νέων στόχων και ή ανάπτυξη των πωλήσεων σε νέες αγορές αποτελούν τους βασικούς μελλοντικούς στόχους της Mini.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!