Η νέα Maserati GranTurismo αποκαλύπτεται και εξηλεκτρίζεται!

Η νέα Maserati GranTurismo θα αποδίδει έως και 550 ίππους, ενώ θα είναι διαθέσιμη και με μία πλήρως ηλεκτρική εκδοχή, εν ονόματι Folgore.

H δεύτερη γενιά της Maserati GranTurismo ανεβάζει ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των 2+2 κουπέ μοντέλων. Σχεδιαστικά, διατηρεί τις απαλές καμπύλες πάνω από τους θόλους, στο πλαϊνό μέρος του αμαξώματος. Επιπλέον, το εμπρός τμήμα προδίδει δυναμισμό, κομψότητα αλλά και αρμονία. Η γραμμή της οροφής «κλείνει» νοητά, συναντώντας το καπό, ενώ στο τελείωμά του εντοπίζουμε και αεροδυναμικό βοήθημα.

Η Maserati GranTurismo Folgore «ηλεκτρίζει» την Ρώμη!

Πλήρως ηλεκτρική Maserati GranTurismo με 760 ίππους; Ναι!

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του σπορ πολυτελούς μοντέλου, με την ονομασία Folgore. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που η ιταλική φίρμα παρουσιάζει ηλεκτρικό όχημα. Διαθέτει ένα σύστημα 800 Volt το οποίο φέρει τεχνολογίες από τη Formula E. Σύμφωνα με τη Maserati, η Folgore θα μπορεί να φορτιστεί σε ταχυφορτιστή DC 270 kW.

Το σύστημα των μπαταριών του μοντέλου έχει σχήμα «Τ» και το συναντάμε στο πάτωμα, χωρίς να επηρεάζει το κέντρο βάρους, διατηρώντας το χαμηλά και με αναλογία 50:50. Η χωρητικότητα των μπαταριών φτάνει τις 83 kWh, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα την πραγματική αυτονομία του οχήματος.

Από πλευράς επιδόσεων, η ηλεκτρική GT, μπορεί να φτάσει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 2,7 δευτερόλεπτα μεταφέροντας την κίνηση και στους 4 τροχούς, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα. Η Folgore θα διαθέτει τεχνητά δημιουργημένο ήχο θερμικού κινητήρα, ανάλογο με αυτό που μας έχουν συνηθίσει τα μοντέλα της Maserati.

Maserati GranTurismo Folgore: Ιταλική αστραπή 1.217 ίππων!

Με νέο V6 κινητήρα απόδοσης 490 και 550 ίππων

Εκτός από την ηλεκτρική Folgore, η «καρδιά» της GranTurismo αποτελείται από δύο τούρμπο V6 κινητήρες βενζίνης, οι οποίοι αντιστοιχούν σε δύο εκδόσεις του μοντέλου. Τη Modena, η οποία αποδίδει 490 ίππους και 600 Nm ροπής και την Trofeo με 550 ίππους και 650 Nm ροπής. Και οι 2 εκδοχές θα συνδυάζονται με ZF 8άρι κιβώτιο ταχυτήτων.

Τέλος, στο εσωτερικό της νέας Maserati GranTurismo συναντάμε νέα σύστημα infotainment με τον ονομασία Maserati Intelligent Assistant. Σύμφωνα με την ιταλική φίρμα, θα ενισχύει τον τομέα της συνδεσιμότητας, της πλοήγησης, της άνεσης, καθώς και της ασφάλειας.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!