Η νέα Mercedes-Benz EQS SUV είναι πλέον γεγονός!

Με δυναμική εμφάνιση, μεγαλύτερες διαστάσεις και χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν, έρχεται η νέα ηλεκτρική Mercedes-Benz EQS SUV.

Ακούστε το άρθρο

H νέα Mercedes-Benz EQS SUV ήρθε με άκρως επιβλητική εμφάνιση, διαθέτοντας αυξημένες διαστάσεις και άνετους χώρους στο εσωτερικό της. Συνδυάζοντας την πολυτέλεια με την πρακτικότητα, και την υψηλή συνδεσιμότητα.

Είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις: 450+, 450 4MATIC και 580 4MATIC. Και θα είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον, όπως όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της γερμανικής φίρμας.

Δυναμική εμφάνιση η Mercedes-Benz EQS SUV

Πιο συγκεκριμένα, το ύψος της είναι αυξημένο κατά 20 εκατοστά, ενώ το μήκος της ξεπερνά τα 5,12 μέτρα. Το μεταξόνιο της αγγίζει τα 3,21 μέτρα. Το νέο ηλεκτρικό είναι επταθέσιο, με μία τρίτη σειρά να προσφέρει δύο επιπλέον θέσεις για τους επιβάτες.

Ωστόσο, αυτό το στοιχείο δεν δεσμεύει μεγάλος μέρος των αποσκευών. Καθώς ως πενταθέσιο προσφέρει 645 λίτρα, ενώ ως επταθέσιο χάνει μόλις 80 λίτρα.

Mercedes-Benz Vision EQXX: Ατελείωτη αυτονομία!

Πολυτελέστατο εσωτερικό

Η νέα Mercedes-Benz EQS SUV είναι πλέον γεγονός!

Εσωτερικά, έχει δοθεί μεγάλη προσοχή στην σχεδίαση, συνδυάζοντας ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο ψηφιακό «κόσμο» με ασύγκριτη πολυτέλεια. Το τεράστιων διαστάσεων MBUX Hyperscreen των 56 ιντσών δεσπόζει, καλύπτοντας μάλιστα όλο το ταμπλό.

Η Mercedes-Benz Vision EQXX κρύβει το μέλλον!

Η εν λόγω οθόνη ωστόσο, είναι στον επιπλέον εξοπλισμό. Καθώς, η βασική έκδοση προσφέρει οθόνη 12,3 ιντσών για τον οδηγό και μια 12,8 για τον σύστημα των πολυμέσων.

Διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις

Όπως προαναφέραμε το νέο ηλεκτρικό της γερμανικής μάρκας είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις 450+, 450 4MATIC και την κορυφαία 580 4MATIC. Η πρώτη διαθέτει κίνηση στους πίσω τροχούς, αποδίδοντας 360 ίππους και 568 Nm ροπής. Η δεύτερη είναι τετρακίνητη αποδίδοντας τους ίδιους ίππους με την πρώτη, αλλά με μεγαλύτερη ροπή στα 800 Nm. Και τέλος, η κορυφαία έκδοση με απόδοση 544 ίππους και 858 Nm ροπής.

Στην Ελλάδα οι Mercedes-AMG SL 55 4MATIC+ και SL 63 4MATIC+

Και οι τρεις εκδόσεις φέρουν μπαταρία με ενεργειακή χωρητικότητα 107,8 kWh. Με ταχυφορτιστή DC των 200 kW μπορεί να φορτίσει σε μεγάλο ποσοστό, περίπου από το 10% στο 80%, μέσα σε 31 λεπτά.

Η κατανάλωση ρεύματος κυμαίνεται από 18,6 μέχρι και 24,0 kWh/100 χλμ. Δηλαδή, έχει αυτονομία από 507 έως και 660 χιλιόμετρα, ανάλογα την έκδοση και τις συνθήκες.

Τα πλάνα της Mercedes-Benz για το μέλλον είναι ηλεκτρικά!

Στον άξονα μπροστά υπάρχουν τετραπλοί σύνδεσμοι και στον πίσω πολλαπλοί. Επιπλέον, υπάρχει στάνταρ αερανάρτηση AIRMATIC, με αμορτισέρ μεταβαλλόμενης απόσβεσης. Παράλληλα, διαθέτει τέσσερα προγράμματα οδήγησης Eco, Comfort, Sport, Individual.

Τέλος, η Mercedes-Benz EQS SUV θα είναι διαθέσιμη το δεύτερο εξάμηνο του 2022, ενώ το σημαντικότερο όλων είναι ότι θα παράγεται με μηδενικό αποτύπωμα.

abb_img