Η νέα βενζίνη που θα την… πιεις στο ποτήρι!

Νέα δεδομένα έχουμε στον χώρο των καυσίμων, καθώς στο Βέλγιο υπάρχει βενζίνη η οποία φτιάχνεται από… μπύρα.

Στο Βέλγιο το πήγαν ένα βήμα παραπέρα με τα καύσιμα, δημιουργώντας νέα βενζίνη, συστατικό της οποίας είναι η μπύρα! Το νέο εγχείρημα αποκάλυψαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Πρόκειται για μια εναλλακτική λύση, ως όπλο κατά της παγκόσμιας αύξησης των τιμών στα καύσιμα.

Υπεύθυνες για την παραγωγή του νέου καυσίμου είναι η εταιρεία ζυθοποιίας AB InBev και η εταιρεία βιοκαυσίμων Alcogroup, με έδρα τις Βρυξέλλες. Μέσω της συνεργασίας τους, οι εταιρείες χρησιμοποίησαν το αλκοόλ που αφαίρεσαν κατά τη διαδικασία δημιουργίας της μπύρας, για την παραγωγή βιοκαυσίμου.

Ρομπότ-ντελιβεράς… φέρνει την πίτσα στο σπίτι σας!

Η αιθανόλη από τη μπύρα δημιουργεί τη «βενζίνη»

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ζυθοποιίας παρατήρησε ότι τα μη αλκοολούχα ποτά της έχουν μεγάλη απήχηση στους καταναλωτές. Επιπλέον, σύμφωνα με προβλέψεις, μελλοντικά τα ποτά αυτά θα αντιπροσωπεύουν το 20% των πωλήσεων της. Για την ακρίβεια στα επόμενα τρία χρόνια.

Προφανώς, το αλκοόλ που δεν χρησιμοποιούν και πιο συγκεκριμένα την αιθανόλη από αυτά, τη διέθεσαν για την παραγωγή νέου καυσίμου. Για να καταλάβετε, από 85 κουτάκια ποτών, η εταιρεία ανακτά ένα λίτρο αλκοόλ!

Σε αυτό το σημείο αναλαμβάνει η εταιρεία βιοκαυσίμων, με έδρα τη Γάνδη, που παράγει 300 εκατομμύρια λίτρα βιοκαυσίμων ετησίως. Χρησιμοποιώντας, μάλιστα, την απόβλητη αιθανόλη της μπύρας.

Audi: Νέο πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης κρυστάλλων!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alcogroup, Georges-Albert Peers αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είναι μια επιχείρηση όπου όλοι κερδίζουν. Οι καταναλωτές θα πίνουν μία μπύρα και θα μπορούν να οδηγήσουν μετά. Από την άλλη, οι ζυθοποιοί εκτιμούμε τα απόβλητα μετατρέποντάς τα σε πόρους. Παράγοντας ένα καύσιμο που δεν χρησιμοποιεί λάδι και επομένως έχει χαμηλό ποσοστό εκπομπών CO2».

Τέλος, μετά την παραγωγή του βιοκαυσίμου, προσθέτουν το μείγμα καυσίμου που είναι διαθέσιμο στα πρατήρια καυσίμων.

Editorial