Η Nissan αποκτά την αγωνιστική ομάδα e.dams

Η Nissan, αναλαμβάνει την πλήρη κυριότητα των λειτουργικών δραστηριοτήτων της ομάδας με την οποία αγωνίζεται στη Formula E.

Ακούστε το άρθρο

Η Nissan ανακοίνωσε την απόκτηση της ομάδας αγώνων e.dams. Αναλαμβάνοντας έτσι την πλήρη κυριότητα της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E. Η έδρα της ομάδας είναι, προς το παρόν, στο Λε Μαν της Γαλλίας και θα συνεχίσει τους αγώνες της, σύμφωνα με το πρόγραμμα της 8ης σεζόν.

Με φόντο την ηλεκτροκίνηση και τη βιωσιμότητα

Η συμμετοχή της Nissan στη Formula E υποστηρίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της εταιρείας για την ηλεκτροκίνηση και τη βιωσιμότητα. Όπως ορίζει το σχέδιό της με την ονομασία Ambition 2030. Επιπλέον, αυτή η εξαγορά είναι το αναμενόμενο βήμα για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία στην ανάληψη του πλήρους ελέγχου του έργου της ομάδας στην Formula E.

Το Nissan Ariya έχει δοκιμαστεί όσο δε φαντάζεστε!

Η Nissan μπήκε στη διοργάνωση το 2018 σε συνεργασία με την e.dams. Λαμβάνοντας συμμετοχή μαζί στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα, ως η ομάδα Formula E της Nissan e.dams. Τον Μάρτιο του 2021, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τη δέσμευσή της στην εποχή της Formula E Gen3, η οποία θα διαρκέσει από τη σεζόν (2022/23) έως το τέλος της 12ης σεζόν (2025/26) της διοργάνωσης.

Με νέα διοικητική δομή η Nissan

Η αλλαγή ιδιοκτησίας και η νέα διοικητική δομή θα έχει άμεση ισχύ. Ο Tommaso Volpe, γενικός διευθυντής της Nissan Formula E, θα αναλάβει πλέον και διευθύνων σύμβουλος στην e.dams.

Η Nissan e.dams πηγαίνει… φουριόζα στη Ρώμη!

«Είναι συναρπαστικές στιγμές για όλους εμάς στην Nissan, τους απανταχού φίλους και τους πελάτες μας», δήλωσε ο Ashwani Gupta, Chief Operating Officer της Nissan. «Είμαστε στις αγωνιστικές πίστες για περισσότερα από 85 χρόνια και η επιθυμία μας για συνεχείς νίκες, μας δίνει περαιτέρω ώθηση.

Ο αδυσώπητος ρυθμός της τεχνολογικής προόδου που οδηγεί το πρωτάθλημα της Formula E θα μας προσφέρει πολλές ευκαιρίες να βελτιώσουμε και να αναπτύξουμε ακόμα καλύτερα αυτοκίνητα για το αγοραστικό κοινό.

Η Nissan αποκτά την αγωνιστική ομάδα e.dams

Η απόκτηση της ομάδας e.dams όχι μόνο επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας στη Formula E. Αλλά και στον συναρπαστικό, υψηλών επιδόσεων κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού εν γένει. Αλλά δεν μας αρέσει μόνο ο ανταγωνισμός.

Είμαστε επίσης παθιασμένοι με την παροχή καινοτόμων και συναρπαστικών εμπειριών οδήγησης. Αποδεικνύοντας παράλληλα τη δέσμευσή μας για μηδενικές εκπομπές ρύπων και βιώσιμες λύσεις. Αυτή η εξαγορά θα μας ενδυναμώσει περαιτέρω στους στρατηγικούς στόχους ηλεκτροκίνησης της εταιρεία μας».

Nissan Ariya: Ακόμα δεν το είδαμε, πήρε και βραβείο!

Η Nissan έχει ξεκάθαρο πλάνο εξηλεκτρισμού

Η Nissan αγωνίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E. Στόχος της να φέρει τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό. Πετυχαίνοντας προφανώς, ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050.

Το πρωτότυπο Nissan Zero EV αποκαλύπτεται!

Τέλος, με αφορμή αυτό η ιαπωνική φίρμα σκοπεύει να «εξηλεκτρίσει» τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Επιπλέον, επιδιώκει τα οφέλη που πηγάζουν από την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση.

Καθώς επίσης και από την μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας μεταξύ των αγώνων και των καθημερινών οδικών συνθηκών. Προσφέροντας καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στο καταναλωτικό κοινό.

abb_img