Η Nissan επεκτείνει την υποδομή φόρτισης στις αντιπροσωπείες της στην Ευρώπη

Η Nissan θα εγκαταστήσει πάνω από 600 νέα σημεία φόρτισης στην Ευρώπη

Η Nissan πρόκειται να επεκτείνει σημαντικά την υποδομή φόρτισης στις αντιπροσωπείες της στην Ευρώπη μέσω δύο μεγάλων συνεργασιών.

Η Allego θα εγκαταστήσει φορτιστές DC σε αντιπροσώπους της Nissan σε 16 χώρες ενώ στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι αντιπρόσωποι της Nissan θα κατασκευάσουν υποδομές με την E.ON.

70% των συνεργαζόμενων αντιπροσωπειών και συνεργείων θα αποκτήσουν σταθμούς φόρτισης CCS και CHAdeMO έως το 2024

Σύμφωνα με τη Nissan, το 70% των συνεργαζόμενων εταιρειών των αντιπροσώπων και συνεργείων θα αποκτήσουν σταθμούς φόρτισης CCS και CHAdeMO έως το 2024.

Για το σκοπό αυτό, ως τότε, θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τη δημιουργία της υποδομής φόρτισης σε 18 χώρες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Η Allego λέει ότι αυτή η «μακροπρόθεσμη συνεργασία» συμπεριλαμβάνει όχι μόνο την κατασκευή της υποδομής φόρτισης, αλλά και τη λειτουργία και τη συντήρησή της, αν και η σύμβαση συντήρησης έχει αρχικά οριστεί για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Allego λέει ότι θα επεκτείνει και θα διαχειρίζεται το δίκτυο φόρτισης DC σε αντιπροσωπείες σε περισσότερες από 600 τοποθεσίες σε 16 χώρες. Αυτό θα περιλαμβάνει τους συνεργάτες της Nissan στο Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Δανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελβετία, την Αυστρία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Η εξαίρεση από τους Ευρωπαίους εταίρους είναι η Γερμανία όπου η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει να πουλά τα οχήματά της μέσω του δικού της δικτύου πωλήσεων, Nissan Center Europe. Τόσο στη Γερμανία όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι νέοι σταθμοί φόρτισης θα είναι ευθύνη της E.ON.

Γενικά, οι σταθμοί φόρτισης που εγκαθίστανται και λειτουργούν τόσο από την E.ON όσο και από την Allego θα είναι σημεία φόρτισης DC με ισχύ 50 kW και 24 kW.

Εδώ, η συνεργασία E.ON περιλαμβάνει τη σημαντική προσθήκη ότι θα εγκατασταθούν προαιρετικά στους αντιπροσώπους και φορτιστές της Alpitronic με χωρητικότητα φόρτισης έως 150 kW.

Η μεγαλύτερη χωρητικότητα φόρτισης των 150 kW είναι σημαντική για τη Nissan, φυσικά, επειδή το επερχόμενο Ariya e-SUV θα υποστηρίζει ισχύ DC φόρτισης έως και 130 kW.

ACEA: Mόλις 1 στα 9 σημεία φόρτισης στην ΕΕ διαθέτει ταχυφορτιστή – Τι ισχύει στην Ελλάδα

Το Nissan Leaf ωστόσο εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το πρότυπο CHAdeMO. Η Nissan θα στραφεί στο πρότυπο CCS στην Ευρώπη με το επερχόμενο Ariya e-SUV που βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV. Το βαν Townstar θα χρησιμοποιεί επίσης CCS, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το e-NV200.

Η Nissan ανοίγει τα σημεία φόρτισης για όλους τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων

Η Nissan ανοίγει τα σημεία φόρτισης για όλους τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων, ανεξάρτητα από τη μάρκα και την ικανότητα φόρτισης του οχήματός τους, πράγμα που σημαίνει ότι τα νέα σημεία φόρτισης δεν αφορούν αποκλειστικά τους κατόχους ενός Nissan.

Τα σημεία φόρτισης θα συνδέονται με υπηρεσίες περιαγωγής μέσω του Hubject και έτσι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τέσσερις διαφορετικές υπηρεσίες φόρτισης. Θα είναι επίσης δυνατή η άμεση πληρωμή με πιστωτική κάρτα ή QR_Code. Οι τιμές χρέωσης θα καθοριστούν από τους μεμονωμένους αντιπροσώπους.

«Από την κυκλοφορία του πρώτου ηλεκτρικού οχήματος μαζικής αγοράς στον κόσμο το 2010, το Leaf, η Nissan προσπαθεί συνεχώς να κάνει τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης προσβάσιμα στους οδηγούς καθημερινά», δήλωσε ο Jean-Philippe Roux, Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος, Ανάπτυξη Δικτύου & Ποιότητα Πελατών, Nissan Amio.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Nissan αποκάλυψε ότι είχε κάνει πιο συγκεκριμένη τη στρατηγική της για το eMobility.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!