Η Nissan επιδεικνύει τα «όπλα» της στην Auto Shanghai 2023

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης, η Nissan μας δείχνει τα «όπλα» της, τα οποία αποσκοπούν στην ηλεκτροκίνηση, καθώς και στην συνδεσιμότητα.

Η Nissan στην Auto Shanghai 2023 παρουσιάζει μία μεγάλη γκάμα ηλεκτροκίνητων και απρόσκοπτα συνδεδεμένων οχημάτων. Προφανώς, στόχος της ιαπωνικής μάρκας μέσω αυτών των δημιουργιών είναι να ξεπεράσει για ακόμη μία φορά, τις προσδοκίες των υποψήφιων αγοραστών. Ειδικότερα, οι πρεμιέρες περιλαμβάνουν 2 πρωτότυπα ηλεκτρικά οχήματα, το Max-Out και το Arizon Concept.

Ο Γενικός Διευθυντής της Nissan, Ashwani Gupta, δήλωσε:

«Η Κίνα είναι μία από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικά αγορές στον κόσμο. Οι ανάγκες της αγοράς και των πελατών αλλάζουν γρήγορα. Αυτό καθιστά την Κίνα παγκόσμιο κινητήριο μοχλό της ηλεκτροκίνησης, καθώς και ηγέτη στις υπηρεσίες συνδεδεμένων αυτοκινήτων. Οι ανάγκες της αγοράς για ηλεκτροκίνηση και βιώσιμη κινητικότητα είναι αυξημένες και εργαζόμαστε σκληρά για να ανταποκριθούμε».

Test Drive || Nissan Qashqai Hybrid: O βασιλιάς είναι και υβριδικός!

Μία συναρπαστική εμπειρία ηλεκτρικού οχήματος με το Nissan Arizon

Το Arizon concept είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μίας κινεζικής ομάδας που αξιοποιεί την παγκόσμια τεχνογνωσία της Nissan στα ηλεκτρικά οχήματα. Ειδικότερα, το Arizon έχει εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση και πλούσια εξοπλισμένη καμπίνα, η οποία αποπνέει μία λάμψη υψηλής τεχνολογίας.

Επιπλέον, χρησιμοποιεί ως βάση την ηλεκτρική πλατφόρμα CMF και διαθέτει χαμηλό κέντρο βάρους, καθώς και μία ευρύχωρη καμπίνα. Μάλιστα, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της αποτελεί η απουσία κολόνων και η εκτεταμένη γυάλινη οροφή, με αυτόματη μείωση της έντασης του φωτός.

Test Drive || Nissan Leaf: Ο πρωτοπόρος των ηλεκτρικών!

Η Nissan επιδεικνύει τα «όπλα» της στην Auto Shanghai 2023

Σχεδιασμένο για να είναι ανθρωποκεντρικό, το Arizon Concept διαθέτει έναν νέο εικονικό προσωπικό βοηθό, με το όνομα Eporo. Με τον τρόπο αυτό, η Nissan αναβαθμίζει την οδηγική εμπειρία πέρα από την κινητικότητα. Μάλιστα, το Eporo μπορεί να αλληλοεπιδράσει με τους επιβάτες, παρέχοντας ακριβείς απαντήσεις  για διάφορα δεδομένα.

Επιπλέον, το πρωτότυπο ιαπωνικό μοντέλο διαθέτει ένα καινοτόμο διαδραστικό σύστημα φωτισμού. Πιο συγκεκριμένα, αυτό αναγνωρίζει τους ανθρώπους και προσαρμόζει αυτόματα τον φωτισμό, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Επίσης, η ρύθμιση του φωτισμού μπορεί να γίνει μέσω διαισθητικών επιλογών, όπως για αναψυχή, χαλάρωση και ύπνο.

Nissan Max-Out: Επίσημο ντεμπούτο στην Έκθεση της Σανγκάης

Το μέλλον των εξηλεκτρισμένων επιδόσεων «καθρεπτίζεται» στο Max-Out

Στη συνέχεια, το Max-Out ενσαρκώνει τη νέα κίνηση της Nissan προς ένα ολοένα και πιο ψηφιοποιημένο μέλλον. Το αεροδυναμικό σχήμα του «ανοιχτού» σπορ αυτοκινήτου, το εξαιρετικά χαμηλό κέντρο βάρους και το ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE, του προσφέρουν εξαιρετικό χειρισμό και βελτιωμένη ασφάλεια. Επιπλέον, η ευρεία οθόνη της καμπίνας, παρέχει στον οδηγό έναν συνδυασμό του εικονικού και του πραγματικού κόσμου.

Το Max-Out αντιπροσωπεύει το μέλλον του Nissan Ambition 2030, του μακροπρόθεσμου οράματος της εταιρείας, το οποίο ανακοίνωσε το 2021. Ειδικότερα, στόχος του είναι να επεκτείνει τις δυνατότητες μετακίνησης, παρέχοντας εμπειρίες που εμπνέουν εμπιστοσύνη και ενθουσιασμό. Επιπλέον, οι δυνατότητες αυτές θα επιτρέπουν στενότερες συνδέσεις μεταξύ των ανθρώπων και της ευρύτερης κοινωνίας.

Η περιπέτεια για το Nissan Ariya μόλις ξεκίνησε!

Το X-Trail e-Power ξεκινά την εμπορική πορεία του στην Κίνα

Το X-Trail e-Power δίνει και αυτό το παρών στον εκθεσιακό χώρο της Nissan στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Παράλληλα, η παρουσία του σηματοδοτεί την έναρξη των πωλήσεων του μοντέλου στην κινεζική αγορά. Διαθέτοντας τεχνολογίες αιχμής, όπως το σύστημα e-Power δεύτερης γενιάς και το e-4ORCE, το X-Trail προσφέρει μια ισχυρή εμπειρία οδήγησης.

Nissan X-Trail e-4ORCE: Τα καταφέρνει και στο φεγγάρι

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν και άλλα μοντέλα εξοπλισμένα με τις πρωτοποριακές, ηλεκτρικές και «εξηλεκτρισμένες» τεχνολογίες της Nissan. Τρανό παράδειγμα αποτελούν το ηλεκτρικό crossover SUV Ariya και το Sylphy e-Power. Η Έκθεση λαμβάνει χώρα στο Εθνικό Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της Σαγκάης και είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 18 έως τις 27 Απριλίου.

Editorial