Η Nissan Formula E Team ηλεκτρίζει το «ολοκαίνουργιο» Σάο Πάολο

Η Formula E «ταξιδεύει» για πρώτη φορά στο νέο E-Prix της Βραζιλίας, με την ομάδα της Nissan Formula E Team να έχει υψηλούς στόχους.

Ακούστε το άρθρο

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Σάο Πάολο την Παρασκευή και το Σάββατο, στις 24 και 25 Μαρτίου. Μάλιστα, είναι η πρώτη επίσκεψη της διοργάνωσης στη Βραζιλία, ενόψει του 6ου Γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E.

Μετά από ένα μήνα ανάπαυλας, η ομάδα ανυπομονεί να επανακτήσει τη φόρμα της από το Κέιπ Τάουν. Ειδικότερα, εκεί ο Sacha Fenestraz κέρδισε την πρώτη του pole position σε αγώνα της φετινής Formula E. Παράλληλα, ο Norman Nato έφερε τους δεύτερους συνεχόμενους πόντους για την ομάδα.

Η πίστα μήκους 2,96 χιλιομέτρων, είναι δίπλα στη συνοικία Santana του Σάο Πάολο. Πρόκειται για τη γενέτειρα του θρυλικού Βραζιλιάνου οδηγού, Ayrton Senna. Τα μονοθέσια θα αναπτύξουν ταχύτητες γύρω από το Sambadrome της πόλης, όπου λαμβάνει χώρα το διάσημο Καρναβάλι του Σάο Πάολο.

Η Nissan Formula E Team «φορτίζει» για το Cape Town

Τι δήλωσε ο Tommaso Volpe, διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής της ομάδας Nissan Formula E Team:

«Αυτό το Σαββατοκύριακο θα αντιμετωπίσουμε μία ολοκαίνουργια πίστα που θα αποτελέσει μία διαφορετική πρόκληση, μέχρι στιγμής, για αυτή τη σεζόν. Επιπλέον, η επιφάνειά της διαθέτει αρκετές ανωμαλίες, ενώ παράλληλα διαθέτει μεγάλες ευθείες και μεγάλες ζώνες φρεναρίσματος.

Ωστόσο, στο πρόγραμμά μας υπάρχει επίσης και η «απειλή» της βροχής που πρέπει να έχουμε κατά νου. Δεν έχουμε κάνει αγώνα υπό βροχή από την αρχή της Gen3. Οπότε, αυτός μπορεί να είναι ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψη.

Όλο αυτό το διάστημα που δεν είχαμε αγώνες, καταφέραμε να αξιολογήσουμε τους εαυτούς μας. Επιπλέον, προσπαθήσαμε να δούμε ποια είναι η θέση μας σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας. Γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε και τι μπορούμε να βελτιώσουμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να σημειώνουμε πρόοδο σε κάθε αγώνα».

Ηλεκτρικό και… crossover το επόμενο Nissan Skyline

Η Nissan Formula E Team ηλεκτρίζει το «ολοκαίνουριο» Σάο Πάολο

Το πρόγραμμα του αγώνα στην πίστα του Σάο Πάολο

Το πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 24 Μαρτίου. Το δεύτερο σκέλος θα γίνει το Σάββατο, ενώ οι προκριματικοί ξεκινούν στις 14:40.

Ωστόσο, η έναρξη του αγώνα θα γίνει ακριβώς στις 19:00 ώρα Ελλάδας, την ίδια ημέρα. Επιπλέον, για να μάθετε πως μπορείτε να παρακολουθήσετε τα δρώμενα, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα.

abb_img