Η Nissan πηγαίνει στη Σελήνη!

Η Nissan είναι μέλος της ομάδας που κατασκευάζει διαστημικό επανδρωμένο ρόβερ, μαζί με τις Sierra Space και Teledyne Brown Engineering.

Τη μελλοντική εξερεύνηση στη Σελήνη υποστηρίζει η Nissan της Βόρειας Αμερικής, σχεδιάζοντας το επανδρωμένο rover Lunar Terrain Vehicle. Εκτός από τη Nissan, στη συγκεκριμένη προσπάθεια συμμετέχει και η Sierra Space υπό την καθοδήγηση του αμερικάνικου Ομίλου, Teledyne Brown Engineering.

Teledyne Brown Engineering: Ο «μαέστρος» του project

Την ανακοίνωση για το συγκεκριμένο project έκανε η Teledyne Brown Engineering στο 37ο Συμπόσιο Διαστήματος στο Colorado Springs. O αμερικάνικος όμιλος θα είναι επικεφαλής στην προσπάθεια παροχής διαχείρισης προγραμμάτων, μηχανικής, κατασκευής, ολοκλήρωσης και λειτουργίας του συστήματος ισχύος.

Το νέο Nissan Ariya το παίζεις στα δάχτυλα!

Η εταιρεία εδώ και πολλές δεκαετίες ασχολείται με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη διαστημικού υλικού. Οι συνεχείς της προσπάθειες «γέννησαν» την πλατφόρμα «Multi User Sensor for Earth Sensing», μία από τις πρώτες εμπορικές πρωτοβουλίες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο ρόλος της Sierra Space

Η Sierra Space είναι μία αμερικάνικη εταιρεία αεροδιαστημικής, η οποία εφοδιάζει το Lunar Terrain Vehicle με τα κατάλληλα συστήματα. Δηλαδή, θα παρέχει λογισμικό πτήσης, κατάλληλους μηχανισμούς για το διάστημα, επικοινωνίες, πλοήγηση αλλά και χρονισμό για το διαστημικό ρόβερ.

Nissan e-Power: Το σύστημα που… φορτίζει μόνο του!

Επιπλέον, το όχημά της Dream Chaser θα είναι από τα πιο ισχυρά βέλη στη φαρέτρα της εταιρείας, Καθώς θα εκτελεί αποστολές ανεφοδιασμού από και προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για τη NASA. Τέλος, το Dream Chaser θα υποστηρίζει τους αστροναύτες αλλά και τα επιστημονικά πειράματα στο διάστημα, μέσω του βιότοπου LIFE. Δηλαδή, Large Integrated Flexible Environment.

Nissan Second Life: Η δεύτερη ζωή των μπαταριών

Η Nissan υπεύθυνη για κατασκευαστικά ζητήματα

Πλέον έμπειρη αναφορικά με τον σχεδιασμό, την καινοτομία και τις κατασκευαστικές ικανότητες στον κλάδο της αυτοκίνησης είναι η Nissan North America. Η ιαπωνική εταιρεία θα «δώσει τα φώτα» της για την αυτόνομη οδήγηση, καθώς και τα έξυπνα συστήματα οχημάτων. Προφανώς, τα στοιχεία αυτά αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικούς παράγοντες για ασφαλέστερη και πιο ολοκληρωμένη τεχνολογία. Ενισχύοντας έτσι το μέλλον της αυτοκίνησης.

Nissan: Ηλεκτρική αντεπίθεση με φουλ της τεχνολογίας!

Tέλος, στην ομάδα συμμετέχουν ακόμα οι:

  • Arctic Cat Off Road
  • Relative Dynamics
  • QSTC
abb_img
spot_img