Η Νότια Κέρκυρα γίνεται… Ντουμπάι με πλωτή μαρίνα!

Η πλωτή mega-μαρίνα στη Νότια Κέρκυρα με τις τουριστικές υποδομές, είναι ένα βήμα πριν λάβει άδεια για την κατασκευή της.

Σε καλό δρόμο είναι η προσπάθεια για τη δημιουργία της πλωτής μαρίνας μεγάλων σκαφών αναψυχής, στη Νότια Κέρκυρα. Για την ακρίβεια η πλωτή megaμαρίνα στη Νότια Κέρκυρα είναι ένα project, το οποίο πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην πραγματοποίησή του.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο «Νέα Πρωτότυπη Μαρίνα Μεγάλων Σκαφών Αναψυχής στον κόλπο Πετρίτη – Καλυβιώτη – Αλυκές της Νότιας Κέρκυρας» έχει λάβει έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων του Υπουργείου Τουρισμού και τα 6 συναρμόδια Υπουργεία.

Επιπλέον, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων διατύπωσε θετική γνωμοδότηση υπό όρους, επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

GAMA: Τα eVTOL θέλουν καθημερινή… φροντίδα!

Με την ευχή των περισσότερων αλλά… υπό όρους

Η συνεδρίαση της Περιφέρειας έλαβε χώρα στη Λευκάδα, παρουσία ομάδας κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι μάλιστα κατέθεσαν 2.300 υπογραφές υπέρ της επένδυσης. Η γνωμοδότηση που έλαβε το έργο, αφορά αποκλειστικά το λιμενικό έργο, υπό 15 όρους.

Αυτοί μεταξύ άλλων, αφορούν τη σύνταξη σχεδίου διαχείρισης και παραλαβής αποβλήτων πλοίων, την πλήρη αποκατάσταση των χερσαίων εργοταξίων μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, τη χρήση προστατευτικών φραγμάτων κ.α.

Ουσιαστικά, η θετική γνωμάτευση αποτελεί το πρώτο βήμα προς την εκκίνηση της αδειοδότησης του έργου. Μάλιστα, το «πράσινο φως» έχει δώσει και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, ενώ στη δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος τα περισσότερα σχόλια ήταν θετικά.

Φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από… ηλιακά δέντρα

Με κόστος στα 273 εκατομμύρια ευρώ

Όπως είναι λογικό, το κόστος της εν λόγω επένδυσης θα είναι αρκετά υψηλό. Συγκεκριμένα, θα φτάσει τα 273 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπει τη δημιουργία μαρίνας μεγάλων σκαφών αναψυχής με τουριστικές υποδομές πάνω σε τεχνητή νησίδα.

Ειδικότερα, η εν λόγω μαρίνα είναι ένα καινοτόμο σύνθετο τουριστικό project. Σε αυτή θα υπάρχουν θέσεις ελλιμενισμού για mega yacht, καθώς επίσης και πολυτελείς κατοικίες πάνω στην τεχνητή νησίδα.

Pangeos: Ένα σκάφος με μήκος δύο φορές το Κολοσσαίο!

Με χρηματοδότηση από ιδιωτικά κεφάλαια

Το έργο έχει αναλάβει η εταιρεία «L. Marine Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Μαρίνων» με επικεφαλής το Γιώργο Λιάτσο. Επίσης, στο σχήμα συμμετέχει και η «Liakos Associates Architects» της οικογένειας Λιάκου.

Το έργο θα είναι κυριότητας του δημοσίου, ωστόσο θα το χρηματοδοτήσουν ιδιωτικά κεφάλαια, ενώ έχει προϋποθέσεις για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης του ιδιωτικού τομέα.

Σαουδική Αραβία: Το «The Line» είναι η πόλη του μέλλοντος

Η mega-μαρίνα στη Νότια Κέρκυρα θα έχει όλες τις ανέσεις

Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό της, η πλωτή μαρίνα θα περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις για την εξυπηρέτηση των χρηστών. Δηλαδή, καταστήματα, υπαίθριους χώρους αναψυχής και εκδηλώσεων, οικίσκους, χώρους συνεδρίων, συναυλιών κ.α.

Μία ειδικά διαμορφωμένη γέφυρα θα ενώνει την κατασκευή με την παραλία, οι οποίες θα απέχουν μεταξύ τους 300 μέτρα. Στόχος είναι η ελαχιστοποίηση των παρεμβάσεων στη φυσική ακτή, διατηρώντας ακέραιο τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της παραλίας.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, η περίοδος ολοκλήρωσης του έργου θα είναι τα 4 έτη, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου των αδειοδοτήσεων.

Editorial