Σαουδική Αραβία: Το «The Line» είναι η πόλη του μέλλοντος

Στη Σαουδική Αραβία θα χτιστεί το «The Line», μία πόλη με δύο αντικρυστούς ουρανοξύστες μήκους 170 χιλιομέτρων.

Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν αποκάλυψε τα σχέδια του για την κατασκευή της πόλης «The Line» στη Σαουδική Αραβία. Η κατασκευή της συγκεκριμένης πόλης ανήκει στο ευρύτερο εγχείρημα της χώρας με όνομα «NEOM». Ουσιαστικά, το «The Line» αποτελεί μία νέα πρόταση αστικής διαβίωσης και μας δίνει μία γεύση από τις πόλεις του μέλλοντος.

Αν και πολλοί χαρακτηρίζουν την πόλη The Line στη Σαουδική Αραβία ως δυστοπική, εκείνη είναι φιλική προς το περιβάλλον και στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Μαλδίβες: Κατασκευή πλωτής πόλης 20.000 κατοίκων!

Το φουτουριστικό project «The Line» στη Σαουδική Αραβία

Η νέα πόλη περιλαμβάνει την κατασκευή 2 αντικρυστών ουρανοξυστών, οι οποίοι θα είναι καλυμμένοι με καθρέφτες. Το μήκος της φτάνει τα 170 χιλιόμετρα, ενώ το πλάτος της τα 200 μέτρα. Η πρωτότυπη πόλη θα έχει ύψος 500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Μάλιστα, οι σχεδιαστές της, στοχεύουν στη φιλοξενία 9 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Τη σύνδεση όλων των περιοχών του οικοδομήματος θα αναλάβει σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας. Θα μπορεί δηλαδή να διασχίσει κανείς την πόλη, μέσα σε 20 λεπτά. Επιπλέον, στις διαφορετικές γειτονιές οι κάτοικοι θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους σε αποστάσεις 5 λεπτών.

Η πόλη θα χρησιμοποιεί ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές και θα καταλαμβάνει έκταση 34 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τέλος, στους κενούς χώρους ανάμεσα στους ουρανοξύστες, θα συναντά κανείς δέντρα και υπηρεσίες που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη.

Στην Αυστραλία οι δρόμοι… φωσφορίζουν!

Πόσο θα κοστίσει και τι θα προσφέρει

Η πόλη, σύμφωνα με τον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, συμβαδίζει με τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και της βιωσιμότητας στη νέα εποχή. Το έργο θα κοστίσει  1,2 τρισ. Ριαλ. Επίσης, θα φιλοξενεί 1,5 εκατομμύρια κατοίκους μέχρι το 2030. Τέλος, η πόλη «The Line» στη Σαουδική Αραβία θα αυξήσει τον πληθυσμό της χώρας και θα λύσει το πρόβλημα χώρου της πρωτεύουσας.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!