Η Opel ηλεκτρίζει το μέλλον της!

Η Opel βρίσκεται όλο και πιο κοντά στον πλήρη εξηλεκτρισμό της, μετατρέποντας όλα τα μοντέλα της σε ηλεκτρικά μέχρι το 2028.

Η Opel στοχεύει σε μία πλήρως ηλεκτρική γκάμα μοντέλων έως και το 2028. Τα σχέδια της γερμανικής εταιρείας βέβαια βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, καθώς ήδη έχουν έτοιμες λύσεις για την συγκεκριμένη μετάβαση.

Επιπλέον, η Opel θέλει να προσφέρει αυτοκίνητα με αυτονομία 500 έως 800 χιλιόμετρα. Και αυτή τη στιγμή μάλιστα, έχει ήδη ορισμένα δημοφιλή, αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της.

Το Opel Manta επιστρέφει ως ηλεκτρικό!

Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Opel

Opel-Mokka-e-CarsElectric

Αναλυτικότερα, ξεχωρίζουν τα επιβατικά Corsae και Mokkae. Όπως επίσης τα επαγγελματικά οχήματα Comboe, Vivaroe και Movanoe, καθώς και το Vivaroe Hydrogen με υδρογόνο.

Το νέο Opel Grandland και η νέα γενιά Astra κυκλοφορούν ήδη ως plugIn υβριδικά. Τον επόμενο χρόνο θα κυκλοφορήσει το ηλεκτρικό Astrae με μπαταρία. Θα είναι διαθέσιμο σε 5θυρη, καθώς και σε sports tourer έκδοση.

Επιπλέον, το θρυλικό Opel Manta επιστρέφει για να μπει δυναμικά στο παιχνίδι, σε ηλεκτρική μορφή πλέον. Αυτό ωστόσο θα γίνει μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

Η «γέννηση» της Automotive Cells Company

Τα σχέδια της γερμανικής φίρμας για εξηλεκτρισμό ανέδειξαν τη νέα εταιρεία Automotive Cells Company. Ιδρύθηκε σε συνεργασία με τις Total/Saft, Stellantis και Opel, ενώ πρόσφατα άρχισε να συμμετέχει και η MercedesBenz. H ΑCC θα εξελίξει και θα παράγει μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Opel για το 2022

Το παράδειγμα του Οpel Αmpera

H γερμανική φίρμα δεν είναι «πρωτάρης» στον χώρο των εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων. Tα πρώτα «ηλεκτρικά» της βήματα ξεκινούν από το 2012 με το Ampera, το οποίο διέθετε range extender. Δηλαδή, εκτός από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, εφοδιαζόταν με γεννήτρια 54 kW.

Η αυτονομία ήταν στα 80 χιλιόμετρα, ενώ με τον range extender παρουσίαζε αύξηση στα 500 χιλιόμετρα. Το Amperae μπορούσε να διανύσει απόσταση 520 χιλιομέτρων. Η ισχύς του ήταν 204 ίπποι, ενώ τα πρώτα 50 χλμ./ώρα τα έκανε σε 3,2 δευτερόλεπτα.

Opel-Manta-e-Concept-CarsElectric

abb_img
spot_img