Το Opel Manta επιστρέφει ως ηλεκτρικό!

Η επιστροφή του ιστορικού Opel Manta είναι ηλεκτρική, χωρίς να χάνει τον χαρακτήρα του αρχικού μοντέλου.

Το θρυλικό Opel Manta αναγεννάται και μάλιστα ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Θα είναι τετράθυρο, αλλά θα διατηρήσει την Coupe σιλουέτα του, με προσθήκη από σύγχρονα χαρακτηριστικά ενός Crossover.

Η απόφαση της Opel πηγάζει από την θερμή υποδοχή που είχε το νέο ρετρό πρωτότυπο Manta GSe ElektroMOD. Έτσι, αποφάσισε να «επαναφέρει στη ζωή» το ιστορικό Coupe μέχρι το 2025, με σύστημα ηλεκτροκίνησης.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Opel για το 2022

Επιπλέον, το 2026 θα είναι χρονιά ορόσημο για την Opel, καθώς θα σταματήσει την κατασκευή αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Το νέο Μanta θα είναι ένα μοντέλο με μηδενικούς ρύπους και εντυπωσιακή εμφάνιση, το οποίο θα γοητεύσει τους φίλους της οδήγησης.

Ο CEO της εταιρείας, Uwe Hochgeschurtz, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το νέο Opel Manta θα είναι και πάλι ένα αυτοκίνητο για το συναίσθημα της οδήγησης. Με ηλεκτρική ισχύ που θα εξασφαλίζει κορυφαία επιτάχυνση με το άγγιγμα του γκαζιού. To Manta θα προσφέρει για μία ακόμη φορά οδηγική ευχαρίστηση. Θα κατασκευάσουμε μια συναρπαστικά, αλλά και εντυπωσιακά ευρύχωρη νέα εκδοχή του».

Τα χαρακτηριστικά του νέου Οpel Manta

Το νέο μοντέλο θα έχει ως βάση την πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis για αυτοκίνητα των κατηγοριών C και D. Επιπλέον, θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική ισχύ έως 400 ίππους.

Η ηλεκτρική έκδοση του νέου Opel Astra διαθέσιμη από το 2023

Ακόμα δύο μοντέλα ακολουθούν

Τέλος, η Opel αναφέρει ότι οι νέες γενιές των Crossland και Insignia θα είναι κι αυτές αμιγώς ηλεκτρικές. Επιπλέον, το Insignia θα πάψει να έχει sedan χαρακτήρα, κλείνοντας το μάτι στην μεσαία κατηγορία των SUV.

abb_img
spot_img