Η παρουσίαση του Volkswagen ID.5 «μπαίνει» στον πάγο!

Η έλλειψη υλικών για την κατασκευή καλωδιώσεων καθυστερεί την πρεμιέρα του νέου ηλεκτρικού μοντέλου Volkswagen ID.5.

Ακούστε το άρθρο

Τα πλάνα της γερμανικής εταιρείας ανατράπηκαν, με την καθυστέρηση της παρουσίασης του νέου ηλεκτρικού μοντέλου Volkswagen ID.5. Τα σημαντικά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και η προμήθεια των απαραίτητων καλωδιώσεων για την κατασκευή των αυτοκινήτων έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.

Volkswagen: «Sold out» τα ηλεκτρικά της μοντέλα!

Η γερμανική εταιρεία σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι η παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού μοντέλου θα πάει πίσω για τουλάχιστον ένα μήνα. Νέα πιθανή ημερομηνία παρουσίασης του Volkswagen ID.5 είναι η Μαΐου.

Ο πόλεμος είναι η αιτία

Προφανώς, αιτία για την καθυστέρηση είναι ο πόλεμος που πλήττει την Ουκρανία, από την οποία προέρχονται πολλά υλικά. Με συνέπεια, η VW να μη διαθέτει αρκετές καλωδιώσεις για να εξοπλίσει τα μοντέλα επίδειξης που πρέπει να στείλει στους αντιπροσώπους.

Το Volkswagen ID.5 «πεντάστερο» στο EuroNCAP

Το Volkswagen ID.5 «πεντάστερο» στο EuroNCAP

Ωστόσο, μπορεί να φτιάξει αρκετά εκθεσιακά μοντέλα για το δίκτυο αντιπροσώπων της μέχρι τις 6 Μαΐου. Το εργοστάσιο που κατασκευάζει το ID.5, στο Zwickau της Γερμανίας, διέκοψε την παραγωγή του, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Πολλά είναι τα εργοστάσια που λειτουργούν, ωστόσο η τρέχουσα κατάσταση έχει επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό την παραγωγή αρκετών εξαρτημάτων. Τέλος, εταιρείες όπως Porsche και Audi έχουν παύσει ομοίως την παραγωγή σε μερικές μονάδες.

Volkswagen ID. Software: Έκδοση 3.0

Το Volkswagen ID.5 δεν διαφέρει από το ID.4

To VW ID.5 έχει ως βάση το ID.4 με μόνη διαφορά την οροφή του πρώτου, η οποία θα είναι σε στυλ coupe. Το ID.5 GTX διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ και κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Επιπλέον, διαθέτει ισχύ 108 ίππων με 162 Nm ροπής στον εμπρόσθιο άξονα και 201 ίππων με 310 Nm ροπής στον πίσω. Τέλος, η συνδυαστική του ισχύς είναι 295 ίπποι.

 

abb_img