Η Porsche παρουσιάζει τη νέα Taycan

Τα νέα μοντέλα Porsche Taycan διαθέτουν μεγαλύτερη ισχύ, βελτιωμένη αυτονομία, ταχύτερη επιτάχυνση και πιο σύντομη και σταθερή φόρτιση.

Η Porsche αποκαλύπτει τη νέα της Taycan, φέρνοντας στο προσκήνιο μια εξελιγμένη εκδοχή με βελτιωμένες δυνατότητες και καινοτόμες λειτουργίες. Τα νέα μοντέλα διαθέτουν αυξημένη ισχύ, βελτιωμένη αυτονομία, και εντυπωσιακή επιτάχυνση, ενώ προσφέρουν γρήγορη και σταθερή φόρτιση. Οι σχεδιαστές της Style Porsche έχουν αναδείξει το ιδιαίτερο design της Taycan, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την αισθητική των μοντέλων Turbo.

Οι εκδόσεις Taycan παρέχουν εκτεταμένο βασικό εξοπλισμό και τεχνολογία Porsche Driver Experience, που περιλαμβάνει βελτιωμένη φιλοσοφία οθόνης και συστημάτων χειρισμού. Τόσο η Taycan sports sedan όσο και οι εκδόσεις Taycan Cross Turismo και Taycan Sport Turismo έχουν ενισχύσεις που τις κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακές και πρακτικές.

Κάθε τύπος αμαξώματος διαθέτει 4 επιλογές συστήματος μετάδοσης κίνησης, επιτρέποντας την επιλογή μεταξύ πίσω ή τετρακίνησης. Οι ανανεωμένες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες στα Porsche Centers από την άνοιξη του 2024.

Οι σημαντικότερες αγορές της Taycan περιλαμβάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Κίνα, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον και την απήχηση που έχει προκαλέσει αυτό το εντυπωσιακό μοντέλο.

Porsche Taycan: «Θύμα κλοπής» λόγω… προβολέων

Ακόμη πιο υψηλές επιδόσεις

Η σειρά των ανανεωμένων μοντέλων της Taycan υπόσχεται ακόμη πιο υψηλές επιδόσεις σε σύγκριση με τους προκατόχους τους. Δύο εντυπωσιακά sports sedan, η Taycan και η Taycan Turbo S, επιταχύνουν από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα μέσα σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα και 2,4 δευτερόλεπτα, αντίστοιχα.

Η νέα λειτουργία «push to pass» που είναι διαθέσιμη στο πακέτο Sport Chrono ενισχύει την ιπποδύναμη για 10 δευτερόλεπτα, επιτρέποντας επιπλέον απόδοση έως και 70 kW. Παράλληλα, η βελτιωμένη επιτάχυνση οφείλεται σε υψηλότερη απόδοση του συστήματος μετάδοσης κίνησης. Αυτή η αναβάθμιση σημαίνει ότι η Taycan διαθέτει επιπλέον 60 kW απόδοσης σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις, ενώ η Taycan Turbo S αποκτά επιπλέον 140 kW με το Launch Control, φτάνοντας τα 700 kW/952 ίππους..

H Porsche Taycan δοκιμάζεται σε ακραίες συνθήκες

Από αυτονομία πως πάμε;

Σε ότι αφορά την αυτονομία αυτή είναι αυξημένη κατά 35%, φτάνοντας τα 678 χιλιόμετρα. Επιπλέον, η επαναφόρτιση είναι ταχύτερη σε σταθμούς 800 Volt. Επιπλέον, η νέα μπαταρία Performance επιτρέπει συνεχή ισχύ φόρτισης άνω των 300 kW για έως και πέντε λεπτά, ενώ παρέχει πιο γρήγορη φόρτιση ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Αυτές σημαίνει ότι η φόρτιση από το 10% στο 80% είναι εφικτή σε μόλις 18 λεπτά, σε σύγκριση με τα 37 λεπτά των προηγούμενων μοντέλων. Η μπαταρία Performance Plus προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη μικτή χωρητικότητα με 105 kWh, επιτρέποντας στους οδηγούς να απολαμβάνουν τις υψηλές επιδόσεις της Taycan με ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία.

Σιγκαπούρη-Ταϊλάνδη με Porsche Taycan σε χρόνο ρεκόρ!

Νέο ενεργό αμάξωμα

Όλα τα μοντέλα της ανανεωμένης Taycan περιλαμβάνουν στον βασικό εξοπλισμό τους προσαρμοζόμενη αερανάρτηση Porsche Active Ride. Είναι διαθέσιμη στον προαιρετικό εξοπλισμς για όλες τις εκδόσεις με σύστημα τετρακίνησης.

Η ανάρτηση διατηρεί μονίμως επίπεδο το αμάξωμα της Taycan, ακόμη και σε δυναμικούς ελιγμούς πέδησης, διεύθυνσης και επιτάχυνσης. Όταν η οδήγηση είναι ήρεμη, το σύστημα μειώνει σχεδόν πλήρως τους κραδασμούς. Σε συνθήκες δυναμικής οδήγησης, το σύστημα ανάρτησης Porsche Active Ride εγγυάται σχεδόν απόλυτη πρόσφυση στο οδόστρωμα. Αυτό είναι εφικτό χάρη στην ισόρροπη κατανομή των φορτίων στους τροχούς.

Όταν είναι ενεργοποιημένη η κατάλληλη λειτουργία, η ανάρτηση μπορεί και αντισταθμίζει τις κλίσεις του αμαξώματος ως προς τον εγκάρσιο και τον διαμήκη άξονα μειώνοντας έτσι τις δυνάμεις επιτάχυνσης που ασκούνται στους επιβάτες.

Εξαιρετικά βελτιωμένη αποδοτικότητα

Η ταυτόχρονη βελτίωση απόδοσης και αποδοτικότητας είναι εφικτή χάρη σε διάφορους παράγοντες. Ειδικότερα, αυτοί έχουν να κάνουν με το προηγμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης με νέο πίσω άξονα που αποδίδει έως και 80 kW περισσότερη ισχύ από τον προκάτοχό του (ισχύει για όλα τα μοντέλα). Όπως επίσης και τον inverter τροποποιημένου ημιτόνου με βελτιστοποιημένο λογισμικό, τις πιο ισχυρές μπαταρίες, το αναβαθμισμένο σύστημα θερμικής διαχείρισης, την υπερσύγχρονη αντλία θερμότητας και τον ανανεωμένο σχεδιασμό των συστημάτων ανάκτησης ενέργειας και τετρακίνησης.

Η μέγιστη ικανότητα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση από μεγάλες ταχύτητες πέρασε από τα 290 στα 400 kW. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση άνω του 30%. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν πλέον ως βασικό εξοπλισμό τροχούς βελτιστοποιημένης αεροδυναμικής και ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης. Ειδικά για τον σκοπό αυτό σχεδιάστηκαν νέοι τροχοί και ελαστικά 21 ιντσών.

Porsche Taycan Assasin: Έμπνευση που «ηλεκτρίζει»!

Σημαντικά βελτιωμένος εξοπλισμός με λιγότερο βάρος

Παρόλο που το βάρος των μοντέλων είναι μειωμένο κατά έως και 15 κιλά, ο βασικός εξοπλισμός είναι πιο πλούσιος από ό,τι στο παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα, ο προσφέρει:

  • Ατμοσφαιρικός φωτισμός
  • ParkAssist με κάμερα οπισθοπορείας
  • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες με φωτισμό surround
  • Θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα
  • Τεχνολογία έξυπνης εμβέλειας Porsche Intelligent Range Manager (PIRM)
  • Αντλία θερμότητας με νέο σύστημα ψύξης
  • Υποδοχή smartphone για ασύρματη φόρτιση
  • Θύρες φόρτισης στην πλευρά οδηγού και συνοδηγού
  • Διακόπτης επιλογής προγράμματος οδήγησης και σύστημα τιμονιού Power Steering Plus

Ακόμη, τα βασικά μοντέλα της Taycan περιλαμβάνουν πλέον στον βασικό εξοπλισμό τους την προσαρμοζόμενη αερανάρτηση και τα προστατευτικά μαρσπιέ αλουμινίου. Παράλληλα με τον αναβαθμισμένο εξοπλισμό, στα βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται μια μπαταρία αυξημένης χωρητικότητας αλλά μικρότερου βάρους.

Ακόμη πιο ελκυστικός σχεδιασμός της Porsce Taycan

Με νέο στυλ μπροστά και πίσω και νέους προβολείς και πίσω φώτα, οι ειδικοί στο τμήμα Style Porsche έχουν τελειοποιήσει ακόμη περισσότερο το καθαρόαιμο design της Taycan. Τα νέα μπροστινά φτερά και οι πιο επίπεδοι προβολείς αναδεικνύουν πιο έντονα το πλάτος του μοντέλου.

Οι νέοι προβολείς διαθέτουν τεχνολογία HD Matrix υψηλής ευκρίνειας με ειδικούς φακούς. Ειδικά αυτοί φωτίζουν το σκοτάδι με τα χαρακτηριστικά της Porsche γραφικά των προβολέων τεσσάρων σημείων . Το λογότυπο της Porsche στη λεντοταινία στο πίσω μέρος του οχήματος διαθέτει τρισδιάστατο σχεδιασμό με εφέ γυαλιού. Για πρώτη φορά διατίθεται ως φωτιζόμενη έκδοση που συνοδεύεται από animation επιβίβασης/ αποβίβασης.

Μεταξύ άλλων μοναδικών χαρακτηριστικών, το ιδιαίτερο χρώμα Turbonite κάνει τα μοντέλα Turbo και Turbo S να ξεχωρίζουν ακόμη περισσότερο από τις υπόλοιπες εκδόσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό τους.

Η Porsche παρουσιάζει τη νέα Taycan

Lucid Air Performance vs Porsche Taycan Turbo S: Ηλεκτροσόκ επιτάχυνσης

Ανανεωμένη φιλοσοφία συστήματος χειρισμού και οθόνης

Ο πίνακας οργάνων, η κεντρική οθόνη και η προαιρετική οθόνη συνοδηγού διαθέτουν βελτιστοποιημένο περιβάλλον χρήστη με πρόσθετες λειτουργίες. Ο διακόπτης επιλογής προγράμματος οδήγησης στο τιμόνι περιλαμβάνεται πλέον στον βασικό εξοπλισμό. Για τα μοντέλα της Taycan που διαθέτουν το πακέτο Sport Chrono και την μπαταρία Performance Plus υπάρχει το ειδικό κουμπί «push to pass» στον διακόπτη επιλογής προγράμματος οδήγησης.

Με το νέο χειριστήριο που είναι αριστερά πίσω από το τιμόνι, ο χειρισμός των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού είναι ακόμη πιο διαισθητικός. Η εφαρμογή Apple CarPlay έχει ενσωματωθεί πιο συστηματικά στις οθόνες και τις λειτουργίες του οχήματος, ενώ η νέα λειτουργία In-Car Video προσφέρει τη δυνατότητα video streaming στην κεντρική οθόνη και στην οθόνη συνοδηγού.

 

Πηγή: Δελτίο Τύπου

abb_img
spot_img