Σιγκαπούρη-Ταϊλάνδη με Porsche Taycan σε χρόνο ρεκόρ!

Τρεις δημοσιογράφοι ταξίδεψαν με μία Porsche Taycan 4S Cross Turismo από την Ταϊλάνδη στη Σιγκαπούρη, μέσα σε 29 ώρες και 15 λεπτά.

Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 75η επέτειό της, η Porsche συμμετείχε σε μία μοναδική πρόκληση στη Νοτιοανατολική Ασία. Μάλιστα, η γερμανική μάρκα έγραψε ιστορία πραγματοποιώντας το ταχύτερο ταξίδι με ηλεκτρικό όχημα, από την Ταϊλάνδη στη Σιγκαπούρη. Ειδικότερα, 3 δημοσιογράφοι ανέλαβαν να οδηγήσουν από το Bang Yai στα περίχωρα της Μπανγκόκ, έως το Gardens by the Bay στη Σιγκαπούρη.

Ωστόσο, όπως είναι φυσικό έκαναν μεταξύ τους αλλαγές, πίσω από το τιμόνι μιας Porsche Taycan 4S Cross Turismo. Για την πραγματοποίηση της διαδικασίας, χρησιμοποίησαν το δίκτυο ταχείας φόρτισης Shell Recharge High Performance Charging (HPC). Μάλιστα, αυτό αποτελεί μία πρόσφατη προσθήκη της Shell σε συνεργασία με την Porsche, για ολόκληρη την περιοχή.

Porsche Mission X Concept: Σχεδιασμένο για την κορυφή!

Σιγκαπούρη-Ταϊλάνδη με Porsche Taycan σε χρόνο ρεκόρ!

Οδηγώντας για 1.845 χιλιόμετρα με μία Porsche Taycan 4S Cross Turismo

Με την ονομασία «Taycan Record Run», αυτό το πρωτοφανές κατόρθωμα πραγματοποιήθηκε από τους δημοσιογράφους Pholpat Salayakanond από την Ταϊλάνδη, Pan Eu-Jin από τη Μαλαισία και Desmond Chan από τη Σιγκαπούρη. Η τριάδα οδήγησε με βάρδιες στην εξαντλητική διαδρομή των 1.845 χιλιομέτρων, σταματώντας μόνο για 25λεπτα διαστήματα φόρτισης. Μάλιστα, αυτά έγιναν ταχύτατα, χάρη στο δίκτυο γρήγορων φορτιστών της Shell και την αρχιτεκτονική φόρτισης 800V της Taycan.

Festival of Dreams: Γιορτάζοντας τα 75 χρόνια της Porsche

Χάρη στην αυτονομία των 512 χιλιομέτρων, η Taycan 4S Cross Turismo προσέφερε το τέλειο μέσο μεταφοράς για την άνετη ολοκλήρωση του εν λόγω ταξιδιού. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο οδηγός έπρεπε να διατηρεί την ταχύτητα εντός των εθνικών ορίων. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπήρξε ακύρωση του ρεκόρ, αλλά και μείωση της υπολογιζόμενης ηλεκτρικής αυτονομίας. Για την πλήρωση ενέργειας, η ομάδα έκανε κράτηση σε κάθε σταθμό φόρτισης, έως και 60 λεπτά πριν από την άφιξη.

Έρχεται η υβριδική Porsche Cayenne με πάνω από 700 ίππους

Στις 10:15 τοπική ώρα, το αυτοκίνητο και το θριαμβευτικό πλήρωμά του έφτασαν στη γραμμή τερματισμού. Μάλιστα, τους οδηγούς υποδέχθηκαν το Porsche Club Singapore, το προσωπικό της Porsche και οι συνεργάτες της εκδήλωσης. Προφανώς, το παρών έδωσαν και αξιωματούχοι από το Βιβλίο των Ρεκόρ της Σιγκαπούρης και της Μαλαισίας.

Μετά από μία πανηγυρική ανακοίνωση, τα χρονόμετρα της TAG Heuer πιστοποίησαν τα φύλλα χρονομέτρησης για ολόκληρο το ταξίδι. Έτσι, ο χρόνος ήταν 29 ώρες και 15 λεπτά, αποτελώντας το ταχύτερο ταξίδι με ηλεκτρικό όχημα από την Ταϊλάνδη στη Σιγκαπούρη. Η Porsche Taycan 4S Cross Turismo και οι 3 οδηγοί της ήταν πλέον οι κάτοχοι ρεκόρ.

Σιγκαπούρη-Ταϊλάνδη με Porsche Taycan σε χρόνο ρεκόρ!

abb_img