Η Skoda αποκαλύπτει τη νέα σχεδιαστική της γλώσσα!

Η Skoda αποκάλυψε τη νέα σχεδιαστική της γλώσσα «Modern Solid» και έδωσε μια γεύση από το νέο ηλεκτρικό της πρωτότυπο SUV.

Ακούστε το άρθρο

Η Skoda στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για τα οικονομικά στοιχεία του 2021 αποκάλυψε το όνομα της νέας της σχεδιαστικής γλώσσας. «Modern Solid», λοιπόν, είναι το όνομα της και θα συνοδεύει τα νέα μοντέλα της Skoda από το δεύτερο μισό του 2022. Ακόμα, η τσέχικη εταιρεία παραχώρησε ένα teaser ενός νέου ηλεκτρικού SUV με «Modern Solid» αέρα.

Νέο λογισμικό για το Skoda Enyaq iV

Το concept SUV της Skoda

Το teaser απεικονίζει ένα σταθμευμένο SUV, κατά πάσα πιθανότητα πρωτότυπο. Το όχημα δεν φαίνεται ολόκληρο, καθώς ένα θολό τζάμι κρύβει το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινήτου. Ουσιαστικά, βλέπουμε καθαρά μόνο ένα κομμάτι του μπροστινού προφυλακτήρα.

Παράλληλα, παρατηρούμε την ύπαρξη κάθετων LED φωτιστικών σωμάτων ημέρας στο μπροστινό μέρος, λεπτών LED φωτιστικών σωμάτων στο πίσω μέρος και την αεροτομή στο τέλος της οροφής.

Ακόμα, τον ηλεκτρικό χαρακτήρα του SUV προδίδει η απουσία αεραγωγών. Η αρχιτεκτονική MEB, πιθανότατα, θα στηρίξει την κατασκευή  του εν λόγω SUV. Τέλος, το συγκεκριμένο πρωτότυπο δίνει μια γεύση των τριών νεών ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα κυκλοφορήσει η Skoda πριν το 2030.

Volkswagen: «Sold out» τα ηλεκτρικά της μοντέλα!

Τα οικονομικά στοιχεία

Αν και το 2021 ήταν μια δύσκολή χρονιά για τις πωλήσεις της Skoda, για την εταιρεία είχε θετικό πρόσημο εν τέλει. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση κατά 12,6% σε σχέση με το 2020. Η εταιρεία, δηλαδή, πούλησε 878.200 οχήματα έναντι των 1.004.800 του 2020.

Στην παραγωγή το νέο Skoda Enyaq Coupe iV

Ωστόσο, η Skoda είχε έσοδα 17,7 δις. ευρώ και σημείωσε αύξηση 3,9%. Ακόμη, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 1,08 δισεκατομμύρια ευρώ σημειώνοντας αύξηση 43,2%. Τέλος, η τσέχικη φίρμα προχώρησε στην αύξηση των ταμειακών ροών της κατά 160% στα 554 εκατομμύρια ευρώ.

Η Volkswagen γίνεται… πάροχος ενέργειας

Τα αγαπημένα μοντέλα της Skoda

Σχετικά με τα μοντέλα και την προτίμηση του κοινού, στην πρώτη θέση έφτασε η Octavia  με πωλήσεις 200.800 οχημάτων. Ακολουθεί, επιπλέον, στη δέυτερη θέση το Kamiq  με πωλήσεις 119.200 οχημάτων. Ακόμα, την τριάδα κλείνει το Karoq με 109.200 μονάδες. Τέλος, το αμιγώς ηλεκτρικό Enyaq iV άγγιξε αισίως τα 45.000 πωλήσεις το 2021.

Volkswagen: Νέο αιολικό πάρκο στη Βόρεια Σουηδία

Τι δηλώνει ο CEO

Ο CEO της Skoda, Thomas Schäfer, χαρακτήρισε τον νέο σχεδιαστικό κώδικα ως «μοντέρνο και ατόφιο». H Skoda θα εκπλήξει ευχάριστα, κατά τον ίδιο, τόσο τους πελάτες της όσο και τους ανταγωνιστές της. Τέλος, η τσέχικη φίρμα στοχεύει στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της εντός του 2022.

abb_img