Η Stellantis θα παρουσιάσει πολλά νέα EV, στην CES στο Λας Βέγκας, τον Ιανουάριο

Ανατρέξτε στη λίστα με τα EV που θα παρουσιάσει η Stellantis στην CES, στο Λας Βέγκας, στις 5-8 Ιανουαρίου 2022.

Η Stellantis, η οποία κατασκευάζει αυτοκίνητα για τουλάχιστον 14 ξεχωριστές μάρκες, θα παρουσιάσει πολλά νέα μοντέλα στην CES 2022, η οποία θα λάβει χώρα στο Λας Βέγκας, στις 5-8 Ιανουαρίου.

«Η ηλεκτροκίνηση, με τα 30 ηλεκτρικά μοντέλα μας διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένων των φορτηγών κυψελών καυσίμου, η συνδεσιμότητα και η αυτονομία είναι όλες σημαντικές πτυχές του μέλλοντος, αλλά το καθεμιά δεν μπορεί να σταθεί από μόνη της», δήλωσε ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares. «Η δημιουργικότητα, η μηχανική και οι καινοτόμες συνεργασίες μας, επιταχύνουν την προσπάθειά μας, να δημιουργήσουμε την καλύτερη και πιο βιώσιμη μετακίνηση για τους πελάτες μας».

Παρόλο που ο κ. Tavares προειδοποιεί τις κυβερνήσεις ότι η μετάβαση στα EV θα είναι «πέρα από τα όρια» του τι μπορεί να αντέξει η κάθε αυτοκινητοβιομηχανία, (εκτός αν λάβει γενναιόδωρες κρατικές επιδοτήσεις), η εταιρεία προχωρά με την ηλεκτροκίνηση σε πολλαπλά μέτωπα.

Στην εκδήλωση για την Ημέρα EV τον περασμένο Ιούλιο, η Stellantis είχε ανακοινώσει επενδύσεις άνω των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ηλεκτροκίνηση και το λογισμικό μέχρι το 2025.

Επιπλέον η Stellantis αρχίζει να χτίζει μια αλυσίδα εφοδιασμού για τα EV στο μέλλον. Το 2021, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνίες συνεργασίας με τους κατασκευαστές μπαταριών ACC, LG και Samsung.

Η Stellantis σχεδιάζει την εγκατάσταση 35.000 ταχυφορτιστών στη Ν. Ευρώπη έως το 2030

Τα EV που θα παρουσιάσει η Stellantis στην CES

Παρακάτω μπορείτε να ανατρέξετε στη λίστα με τα EV που θα παρουσιάσει η Stellantis στην CES, στο Λας Βέγκας, στις 5-8 Ιανουαρίου 2022.

Το Citroën Ami είναι μια «ευέλικτη λύση αστικής μετακίνησης» που απευθύνεται σε νέους οδηγούς. Είναι ένα διθέσιο, μήκους μόλις 2,41 μέτρων, με τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα και αυτονομία 70 χλμ.

Το Fiat 500 αποτελεί σύμβολο για δεκαετίες στην Ευρώπη. Η Stellantis θα παρουσιάσει μια νέα ηλεκτρική έκδοση που προσφέρει αυτονομία 320 χλμ. και τυπική γρήγορη φόρτιση 85 kW. Το νέο 500 διαθέτει Assisted Driving Level 2 και διατίθεται με 3 διαφορετικά αμαξώματα: hatchback, cabrio και 3+1.

Το Jeep Wrangler 4xe είναι ένα PHEV με ηλεκτρική αυτονομία 33 χλμ, 375 ίππους και ροπή 470 lb-ft. Είναι πλέον διαθέσιμο στην Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Το ολοκαίνουργιο Jeep Grand Cherokee 4xe του 2022 θα προσφέρει μια παραλλαγή PHEV με εκτιμώμενη ηλεκτρική αυτονομία 40 χλμ, 375 ίππους και 470 lb-ft ροπή.

Το νέο DS E-TENSE FE21 θα αγωνιστεί στην 8η σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο 1.984 λιβρών διαθέτει σύστημα 900 volt που περιλαμβάνει μπαταρία 52 kWh και κινητήρα 338 ίππων. Ο ελαφρύς σχεδιασμός σε συνδυασμό με την ηλεκτρική ροπή οδηγεί το αυτοκίνητο από τα 0-60 mph σε περίπου 2,8 δευτερόλεπτα. Σε αγωνιστικούς ρυθμούς, έχει αυτονομία έως και 95 χλμ. και οι οδηγοί Jean-Eric Vergne και António Félix da Costa ελπίζουν να κερδίσουν έναν τρίτο τίτλο για την ομάδα DS-Techeetah.

Το Jeep Magneto είναι ένα πρωτότυπο όχημα με ηλεκτροκινητήρα και αποδίδει έως και 273 lb-ft ροπής και 285 ίππους. Τροφοδοτείται από ένα σύστημα τεσσάρων μπαταριών 70 kWh, 800 volt.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!