Η Tier Mobility αποκτά την υπηρεσία μικροκινητικότητας Spin της Ford

Η Tier Mobility με έδρα το Βερολίνο, ανακοίνωσε την εξαγορά της Spin, της υπηρεσίας μικροκινητικότητας που ανήκει στη Ford.

Ακούστε το άρθρο

Η Tier Mobility ανακοίνωσε την εξαγορά της Spin, της υπηρεσίας μικροκινητικότητας που ανήκει στη Ford. Η Spin είχε πρόσφατα αναδιαρθρωθεί λόγω ζητημάτων κερδοφορίας. Ταυτόχρονα, η κίνηση αυτή συμπίπτει με την είσοδο της Tier στην αγορά κοινής χρήσης LEV (ελαφρών οχημάτων κινητικότητας) στην Βόρεια Αμερική.

Η Tier και επέκταση της σε ολόκληρο τον κόσμο

Ύστερα από την απόκτηση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας κοινής χρήσης ποδηλάτων Nextbike το περασμένο φθινόπωρο, περνά και σε αυτή την κίνηση. Ήδη είχε δράση σε περισσότερες από 410 πόλεις με στόλο 250.000 οχημάτων.

Προσθέτοντας την Spin και τα 50.000 οχήματά της, η Tier επεκτείνει το παγκόσμιο αποτύπωμά της σε περισσότερες από 520 πόλεις και κωμοπόλεις σε 21 χώρες. Έτσι πλέον ο στόλος της αγγίζει τα 300.000 οχήματα.

Ωστόσο, αυτή η τελευταία εξαγορά αφορά στη Βόρεια Αμερική. Η Spin τον Ιανουάριο είχε ουσιαστικά απομακρυνθεί από την Ευρώπη, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, η ομάδα της Spin θα συνεχίσει την λειτουργία της στη Βόρεια Αμερική ως ξεχωριστή οντότητα. Από την άλλη θα μεταφέρει τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Για την ενσωμάτωση των σκούτερ Spin, η Tier αναφέρει ότι θα επενδύσει στον εξοπλισμό του στόλου της με 100% ανταλλάξιμες μπαταρίες. Ωστόσο δεν έχει ορίσει ακόμη κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα.

Mία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μικροκινητικότητας

Ο Lawrence Leuschner, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Tier Mobility, χαρακτήρισε την εξαγορά της Spin και την είσοδο της εταιρείας του στην αγορά της Βόρειας Αμερικής ως ένα «τεράστιο ορόσημο».

Ουσιαστικά, προσθέτει 106 κοινότητες στην υπηρεσία της στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Το γεγονός αυτό κάνει την Tier μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μικροκινητικότητας παγκοσμίως.

Οι υπηρεσίες κοινής χρήσης της περιλαμβάνουν ποδήλατα, ηλεκτρικά ποδήλατα, cargo ebikes και ηλεκτρικά σκούτερ.

Ο Franck Louis-Victor, Αντιπρόεδρος Νέων Επιχειρήσεων στη Ford, πρόσθεσε ότι «υπήρχαν απίστευτες συνέργειες μεταξύ της Spin και της Tier. Αυτή η νέα εποχή θα προσφέρει νέα μεγέθη κλίμακας ώστε να γίνουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές στον τομέα της μικροκινητικότητας».

Σε κάθε περίπτωση η Ford θα παραμείνει ένας στρατηγικός επενδυτής. Ταυτόχρονα, η Tier άντλησε 200 εκατομμύρια δολάρια (171 εκατομμύρια ευρώ) τον περασμένο Οκτώβριο από υφιστάμενους και νέους επενδυτές. Τα χρήματα είχαν σκοπό «τις εξαγορές και τις στρατηγικές επενδύσεις».

Η Tier βάζει στο επίκεντρο την επαναχρησιμοποίηση των μπαταριών

Ωστόσο δεν θα αποκαλύψουν την αξία της επένδυσης. Τέλος η JP Morgan ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος.

abb_img