Η Tier βάζει στο επίκεντρο την επαναχρησιμοποίηση των μπαταριών

Η επαναχρησιμοποίηση των μπαταριών σημαίνει ότι οι μπαταρίες μπορούν να ανανεωθούν εύκολα, ενώ τα ηλεκτρικά οχήματα παραμένουν τα ίδια.

Η εταιρεία μικροκινητικότητας Tier και η startup Vertical Values ​​με έδρα το Βερολίνο συνεργάζονται σε λύσεις για την παράταση της διάρκειας ζωής των μπαταριών λιθίου. Στόχος είναι η χρήση μιας πρακτικής για επαναχρησιμοποίηση στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Άλλωστε οι δύο εταίροι αναφέρουν ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι ιδιαίτερα καλές για επαναχρησιμοποίηση. Η Vertical Values ​​επισκευάζει ελαττωματικές μπαταρίες από ηλεκτρικά σκούτερ. Όμως αντί να αντικαθιστά και να απορρίπτει ολόκληρες τις μπαταρίες, συναρμολογεί τις χρησιμοποιήσιμες κυψέλες μέσα σε μια νέα μπαταρία.

Πλέον αν δεν είναι δυνατή η επισκευή μιας μπαταρίας, ο στόχος είναι η επαναχρησιμοποίηση των επιμέρους μερών της. Κάθε μέρος που αφαιρείται αξιολογείται ξεχωριστά για να προσδιοριστεί αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκ νέου.

Παράταση ζωής στις μπαταρίες μέσω της επαναχρησιμοποίησης τους

Η ίδια η εταιρεία δήλωσε σχετικά με την νέα της, φιλική προς το περιβάλλον πρακτική: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Vertical Values ​​για να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής των μπαταριών των ηλεκτρικών σκούτερ. Πλέον έχουμε έναν νέο συνεργάτη που μπορεί να βοηθήσει να γίνουν τα ηλεκτρικά μας οχήματα ακόμα πιο φιλικά προς το περιβάλλον».

Επίσης ο Ailin Huang, Επικεφαλής Αειφορίας της Tier Mobility δήλωσε: «Πάντα δίνουμε προτεραιότητα στην επαναχρησιμοποίηση έναντι της ανακύκλωσης σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Οι μπαταρίες έχουν μια μεγάλη ευκαιρία, την επαναχρησιμοποίηση. Ουσιαστικά εξακολουθούν να διατηρούν πάνω από το 80% της χωρητικότητάς τους ακόμα και μετά από εκατοντάδες κύκλους φόρτισης. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να κλιμακώσουμε την επαναχρησιμοποίηση των μπαταριών».

Η startup Vertical Values ​​ιδρύθηκε μόλις το 2021, εδρεύει στο Βερολίνο και δραστηριοποιείται σε όλη την ευρωπαϊκή αγορά. Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, η βιομηχανία επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης μπαταριών πλέον εισέρχεται στη μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Στην Κίνα, όπου τα ηλεκτρικά οχήματα βγήκαν στις μαζικές αγορές πολύ νωρίτερα, η επαναχρησιμοποίηση των μπαταριών οχημάτων ήταν στο επίκεντρο. Ορισμένες κυβερνητικές διατάξεις προβλέπουν την επαναχρησιμοποίηση μπαταριών ή την λεγόμενη κλιμακούμενη επαναχρησιμοποίηση, πριν την ανακύκλωση.

Η Tier έχει συγκεντρώνει την προσοχή της στην επαναχρησιμοποίηση και τις βιώσιμες υπηρεσίες

Σήμερα η Tier έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στη βιωσιμότητα των υπηρεσιών, των προϊόντων και των διαδικασιών της. Κυρίως καταφέρνει να δίνει μια δεύτερη ζωή σε μεταχειρισμένες μπαταρίες.

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, η Tier Mobility συνεργάστηκε με την Ari Motors και την Ono για να εξηλεκτρήσει τον στόλο της εταιρείας για επιχειρησιακή χρήση. Σήμερα το προσωπικό της Tier χρησιμοποιεί πλέον ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς για τη συλλογή και ανταλλαγή των μπαταριών και των ηλεκτρικών σκούτερ.

Επιπλέον η Tier χρησιμοποιεί ένα σύστημα αλλαγής μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματά της και αναπτύσσει βιώσιμες μπαταρίες σε συνεργασία με τη Northvolt. Εδώ, ο στόχος είναι να βελτιωθεί η βιωσιμότητα των μπαταριών των ηλεκτρικών σκούτερ.

Το μέλλον της υποδομής των μέσων μικροκινητικότητας

Η επαναχρησιμοποίηση των μπαταριών σημαίνει ότι οι μπαταρίες μπορούν να ανανεωθούν εύκολα, ενώ τα ηλεκτρικά οχήματα παραμένουν τα ίδια. Έτσι εξοικονομούνται υλικά, ενέργεια και η επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των μπαταριών γίνεται πολύ πιο απλή.

abb_img
spot_img