Η Torqeedo και τα αυτόνομα θαλάσσια ταξί στο Κίελο

Στο Κίελο θα δοκιμαστούν αυτόνομα, θαλάσσια ταξί στο πλαίσιο της εξέλιξης των τοπικών μεταφορών.

Η Torqeedo είναι μια εταιρεία που προσφέρει λύσεις ηλεκτροκίνησης σε σκάφη. Και πρόσφατα έλαβε μια παραγγελία για ένα σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης για ένα αυτόνομο σκάφος στη γερμανική πόλη του Κίελου.

Το ηλεκτρικό σκάφος με το όνομα Wavelab είναι προϊόν της Gebrüder Friedrich Schiffswerft στο Κίελο. Μάλιστα το Wavelab θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2022.

Η Torqeedo, η Wavelab και το μέλλον των μεταφορών

Ουσιαστικά το Wavelab είναι ένα project για τεχνολογίες βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Το Κίελο είναι ένα λιμάνι της βόρειας γερμανικής πόλης στη Βαλτική Θάλασσα. Και είναι ιδανικό για τις δοκιμές αυτόνομων, θαλάσσιων ταξί στο πλαίσιο της εξέλιξης των τοπικών μεταφορών.

Για το σκοπό αυτό, το Wavelab θα χρησιμεύσει ως ερευνητική πλατφόρμα για την πρωτοβουλία Clean Autonomous Public Transport Network (CAPTN) στο Κίελο. Στόχος είναι η δημιουργία της υποδομής για ένα ολοκληρωμένο δίκτυο κινητικότητας εντός της πόλης. Το δίκτυο αυτό θα αναπτύξει διάφορους τρόπους μεταφοράς τόσο στο νερό όσο και στην ξηρά.

Η Torqeedo λέει ότι θα παρέχει ένα πλήρες σύστημα ηλεκτρικής κίνησης. Αυτό περιλαμβάνει δύο κινητήρες Deep Blue 50 kW και έξι μπαταρίες ιόντων λιθίου Deep Blue συνολικής χωρητικότητας 240 kWh. Επιπλέον το σύστημα περιλαμβάνει φορτιστή 22 kW, μετατροπέα DC-DC και μετατροπέα DC-AC.

Torqeedo: Αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας μέσω των πλωτών οδών

«Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης είναι προφανή. Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα σκάφη δεν εκπέμπουν ρύπους και είναι αθόρυβα», δήλωσε ο Sönke Stich, Διευθυντής Πωλήσεων της Gebr. Friedrich.

Επιπλέον ο Michael Rummel, Διευθύνων Σύμβουλος της Torqeedo, τόνισε: «Η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση θα συνδράμουν στην εξάλειψη της αστικής συμφόρησης. Αλλά και στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αφού μπορεί να μετατοπίσει την κυκλοφορία από τους δρόμους στις υποχρησιμοποιούμενες πλωτές οδούς», δήλωσε ο Δρ Michael Rummel, διευθύνων σύμβουλος της Torqeedo.

Το νέο ηλεκτρικό επιβατηγό πλοίο Fassmer CIT-E είναι η λύση στις μετακινήσεις των παραθαλάσσιων πόλεων του μέλλοντος

Tέλος, μπορεί η Torqeedo να έχει την βάση της στο βόρειο τμήμα της Γερμανίας, αλλά έχει συνεισφέρει στα θαλάσσια συστήματα κίνησης μηδενικών εκπομπών σε μέρη όλου του κόσμου. Μεταξύ άλλων στη Μπανγκόκ, στην Ταϊλάνδη, στη Νορβηγία, στην Κένυα και στον Καναδά.

abb_img
spot_img