Η VinFast «πετάει» φέτος για Ευρώπη!

Ακόμα μία εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων η οποία θα εισέλθει άμεσα στο «παιχνίδι» της ευρωπαϊκής αγοράς είναι και η βιετναμέζικη VinFast.

Πλέον είναι ευρέως γνωστό ότι η Κίνα έχει ταράξει τα νερά της αγοράς στην Ευρώπη, όσων αφορά τον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Και φυσικά, ο λόγος είναι ότι προσφέρει ολοκληρωμένες προτάσεις σε 4 τροχούς, σε συνδυασμό με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τιμές απόκτησης. Ωστόσο, την ευκαιρία αυτή θέλει να αρπάξει και η βιετναμέζικη VinFast και μάλιστα μέσα στον τρέχον έτος.

Zeekr: «Ηλεκτρική» απόβαση στην Ευρώπη το 2023

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορές του Reuters, η εταιρεία σκοπεύει να προμηθεύσει την αγορά της Γηραιάς Ηπείρου με περισσότερα από 3.000 ηλεκτρικά SUV. Μάλιστα, στόχος της είναι να το πραγματοποιήσει πριν το τέλος του 2023, με σκοπό να πάρει και αυτή ένα μερίδιο από την συνολική αγορά. Αρχικά, το πλάνο της VinFast αφορά την Γαλλία, την Γερμανία, καθώς και την Ολλανδία. Κάποια από αυτά τα οχήματα θα είναι διαθέσιμα αργότερα και στο Ισραήλ.

VinFast VF 3: Το ηλεκτρικό SUV για κάθε Βιετναμέζο!

Η VinFast «πετάει» φέτος για Ευρώπη!

Με ποιο μοντέλο ξεκινά η απόβαση της VinFast στην Ευρώπη;

Το πλάνο των 3.000 αυτοκινήτων της βιετναμέζικης φίρμας για την ευρωπαϊκή αγορά αφορά το ηλεκτρικό VF8. Μάλιστα, αν αυτό το νούμερο γίνει πραγματικότητα, τότε η Ευρώπη θα γίνει η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για την μάρκα. Αναφορικά, μέσα στο έτος, η VinFast προμήθευσε μέσα στο 2023 την αγορά των ΗΠΑ με λίγο πάνω από 2.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ωστόσο, η εταιρεία δεν θέλει να σταματήσει εκεί, στοχεύοντας και σε περαιτέρω ενέργειες τη νέα χρονιά.

Avatr 12: Ένα 4θυρο κουπέ 578 ίππων από την Κίνα!

Η VinFast «πετάει» φέτος για Ευρώπη!

Πιο συγκεκριμένα, ο CEO της VinFast ανέφερε ότι μετά το VF8, το 2024 θα πάρουν το δρόμο για την Ευρώπη και άλλα μοντέλα της. Όπως για παράδειγμα το VF6, το VF7 και το VF9. Επιπλέον, δήλωσε ότι ο αρχικός πραγματισμός της εταιρείας δεν αφορούσε την χρονιά που διανύουμε, αλλά την προηγούμενη. Ωστόσο, η έλλειψη ημιαγωγών στην παγκόσμια αγορά επέφερε καθυστερήσεις στο εγχείρημα αυτό.

Τέλος, σύμφωνα με τις αναφορές, η VinFast σκοπεύει να κάνει την είσοδό της σε 7 ακόμη αγορές της Ασίας. Μάλιστα, μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνει και την Ινδονησία, όπου θα κατασκευάσει και το επόμενο εργοστάσιό της. Από εκεί, στόχος της είναι η κατασκευή 30.000 με 50.000 οχημάτων ετησίως.

abb_img
spot_img