Η Virgin Atlantic προχωρά σε επένδυση 1 δισ. δολαρίων στην αγορά των eVTOL

Ακούστε το άρθρο

Πολλές αεροπορικές εταιρείες ακολουθούν το παράδειγμα της United Airlines αγοράζοντας αεροσκάφη eVTOL, προκειμένου να βελτιστοποιήσουν την προσφορά υπηρεσιών τους και να προετοιμαστούν για το “μελλοντικό τοπίο της κινητικότητας”.

Διαβάστε επίσης: Η DHL Express προσθέτει στο στόλο της 12 ηλεκτρικά αεροσκάφη Αlice

Είναι γεγονός ότι ήδη ένας σημαντικός αριθμός μικρότερων περιφερειακών εταιρειών έχουν ήδη δεσμευτεί για την αγορά και χρήση ηλεκτρικών αεροσκαφών και eVTOL.

Η Virgin Atlantic της Azul Airlines της Βραζιλίας σχεδιάζει να πραγματοοιήσει αγορά eVTOL

Η Virgin Atlantic αποκάλυψε πρόσφατα ότι θα αγοράσει έως και 150 αεροσκάφη για την Vertical Aerospace με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και τη βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία Azul, ενώ ανακοίνωσε επίσης τις προθέσεις της να αγοράσει έως και 220 eVTOL από τη γερμανική Lilium, με μια συμφωνία που θα μπορούσε να φτάσει, συνολικά, το 1 δισ. δολάρια.

Η συνεργασία της Azul με την Lilium

Lilium Aviation

Η υπηρεσία αερομεταφοράς επιβατών της Virgin Atlantic θα χρησιμοποιεί πλήρως ηλεκτρικά αεροσκάφη μηδενικών εκπομπών ρύπων VA-X4, τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν έως και τέσσερις επιβάτες, εκτός από τον πιλότο, και θα έχουν εμβέλεια άνω των 160 χλμ.

Πιθανότατα η Azul αναμένεται να χρησιμοποιήσει για τη μετακίνηση των επιβατών της, το Lilium Jet.

Ο κατάλογος των παραγγελιών για eVTOL διαρκώς μεγαλώνει

Lilium jet

Η ανακοίνωση της United Airlines για παραγγελία έως και 200 ​​Archer Aviation eVTOL ολοκληρώνει τον διαρκώς ανανεούμενο κατάλογο των παραγγελιών που προέρχονται από βασικούς αερομεταφορείς, αλλά η πρόοδος των eVTOL που συνδέονται με τα αεροπορικά ταξίδια δεν σταματά εδώ.

Περιφερειακοί φορείς κινητικότητας όπως η Surf Air με έδρα την Καλιφόρνια έχουν πλέον διαθέσιμες επιλογές για ηλεκτρικά αεροσκάφη και βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην εναέρια κινητικότητα του μέλλοντος.

Επίσης, η εταιρεία αερομεταφορών του Βανκούβερ Seaplane Harbor Air έχει ήδη δοκιμάσει το ηλεκτρικό αεροσκάφος DHC-2 Beaver και η Blade Urban Aerial Mobility έχει ανακοινώσει πολλαπλές συμβάσεις με διάφορους εταίρους eVTOL, επιτρέποντας στους φορείς εκμετάλλευσης να αγοράζουν την επόμενη γενιά τεχνολογίας για την κινητικότητα και δίνουν τη δυνατότητα στον πελάτη να απολαμβάνει τα οφέλη αποτελεσματικών, ήσυχων και αυτοματοποιημένων μεταφορών.

Οι αεροπορικές εταιρείες επενδύουν στην εξέλιξη και την πρόοδο της βιομηχανίας eVTOL, ακόμη και όταν οι περισσότερες διαθέτουν περιορισμένα κεφάλαια μετά την ανάκαμψη από την πανδημία.

Διαβάστε επίσης: Το ηλεκτρικό αεροσκάφος Alice της Eviation προετοιμάζεται για την παρθενική του πτήση

Ωστόσο, οι επενδυτικές ευκαιρίες για να μπουν από νωρίς στον τομέα της εναέριας αστικής μετακίνησης είναι πολύ προσοδοφόρες τόσο για τους κύριους αερομεταφορείς, όσο και για τις μικρότερες περιφερειακές εταιρείες, για αυτό και ένας αυξανόμενος κατάλογος αερομεταφορέων δηλώνουν δημόσια το ενδιαφέρον τους (και ορισμένοι μάλιστα αναλαμβάνουν ήδη την δέσμευση να επενδύσουν) να προχωρήσουν προς την εναέρια κινητικότητα του μέλλοντος.

abb_img