Η Volkswagen τα δίνει όλα στη Magna Steyr για το ηλεκτρικό Scout

Η Volkswagen προσφέρει πολλά λεφτά στην εταιρεία Magna Steyr για την κατασκευή θρυλικού Scout ως ηλεκτρικό.

Η Magna Steyr έχει επιλεγεί από τη Volkswagen για να αναβιώσει το εμβληματικό μοντέλο της γερμανικής φίρμας ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μάλιστα, η Volkswagen χρηματοδοτεί την Magna Steyr με ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, προκειμένου να δημιουργήσει ένα υψηλής ποιότητας ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η Magna Steyr έχει εμπειρία στην κατασκευή οχημάτων, και ιδιαίτερα στον τομέα των εκτός δρόμου οχημάτων. Προφανώς, η γερμανική μάρκα έκρινε για τη Magna πως βάσει αυτού μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός αξιόπιστου και αποδοτικού ηλεκτρικού Scout.

Το νέο ηλεκτρικό off-road της Scout με «άρωμα» Volkswagen!

H Volkswagen πληρώνει καλά τη Magna Steyr

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το ηλεκτρικό Scout, θα μπει στην παραγωγή το 2026, ενώ η επένδυση της Volkswagen θα φτάσει μέχρι και το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Kleine Zeitung, τα 450 εκατομμύρια εξ αυτών θα τα λάβει απευθείας η Magna Steyr για να προχωρήσει το έργο.

Scout: Νέο μέλος στην οικογένεια του Ομίλου Volkswagen!

Θυμίζουμε πως η εν λόγω εταιρεία έχει αναλάβει εδώ και χρόνια την κατασκευή της Mercedes-Benz G-Class. Μάλιστα, πολλοί την χαρακτηρίζουν έναν από τους κύριους παράγοντες της επιτυχίας που έχει το επιβλητικό off-road όχημα της γερμανικής φίρμας. Ο ίδιος στόχος ισχύει και για το ηλεκτρικό Scout.

Τι θα γίνει με το νέο εργοστάσιο της Volkswagen;

Πολλές οι εργασίες για το ηλεκτρικό Scout

Οι εργασίες ανάπτυξης είναι ήδη σε εξέλιξη από τους μηχανικούς της Magna και λαμβάνουν χώρα στο Γκρατς και στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Kleine Zeitung και τα 2 οχήματα θα πρέπει να είναι έτοιμα για παραγωγή μέχρι το τέλος του 2026. Αφού γίνουν και οι εκτεταμένες δοκιμές πρωτοτύπων.

Τέλος, οι προετοιμασίες της Volkswagen για τις προετοιμασίες της παραγωγής του ηλεκτρικού Scout συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Πιο συγκεκριμένα, η μάρκα δήλωσε πως από τον Μάρτιο θα ξεκινήσει την κατασκευή ενός εργοστασίου συναρμολόγησης του Scout. Ειδικότερα, αυτό θα λαμβάνει χώρα στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας, το οποίο είναι περίπου 560 χιλιόμετρα ανατολικά του εργοστασίου της στην Τσατανούγκα του Τενεσί.

abb_img
spot_img