Η Volta Trucks ξεκίνησε την παραγωγή των ηλεκτρικών φορτηγών Volta Zero

Τα Volta Zero θα αναλάβουν να πραγματοποιήσουν εκατομμύρια χιλιόμετρα παράδοσης, μαζί με τους μηχανικούς της Volta Trucks.

Η Volta Trucks ανακοίνωσε ότι τα πρώτα 25 πρωτότυπα ηλεκτρικά φορτηγά της, Volta Zero, θα κατασκευαστούν σε εγκαταστάσεις στο Κόβεντρι.

Πολλά από αυτά τα πρωτότυπα ηλεκτρικά φορτηγά θα βρουν τον δρόμο τους… εκτελώντας δρομολόγια αρχικά για επιλεγμένους πελάτες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας σε όλα τα στάδια του εφοδιασμού και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων τους, αναλαμβάνοντας να πραγματοποιήσουν εκατομμύρια χιλιόμετρα παράδοσης, μαζί με τους μηχανικούς της Volta Trucks.

Τα πρώτα Volta Zero θα δοκιμαστούν σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών

Volta Zero Trucks

Συνολικά, αναμένεται να κατασκευαστούν 25 ηλεκτρικά φορτηγά, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η παραγωγή τους, κάτι που θα συμβεί τον Ιανουάριο του 2022, ο στόλος θα ξεκινήσει την περίοδο των εντατικών δοκιμών που θα επιβεβαιώσει και θα διασφαλίσει την εύρυθμή τους λειτουργία.

Οι μηχανικοί της Volta Trucks θα δοκιμάσουν τα ηλεκτρικά φορτηγά σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών και χρήσης.

Μάλιστα, θα υποβάλλουν τα Volta Zero ακόμη και στις ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες από το κρύο της Αρκτικής, ως τις συνθήκες που επικρατούν σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στον ισημερινό, ακόμη και σε δοκιμές ισχυρής σύγκρουσης.

Όλες αυτές οι δοκιμές και οι διαδικασίες αναμένεται να συμβάλουν τα μέγιστα στην επικύρωση της ασφάλειας, της ανθεκτικότητας καθώς και της αξιοπιστίας των οχημάτων.

Τα πρώτα Volta Zero θα πραγματοποιήσουν εκατομμύρια χιλιόμετρα… δοκιμών

Επιπλέον, πολλά από αυτά τα ηλεκτρικά φορτηγά θα δανειστούν σε επιλεγμένους πελάτες για εκτεταμένες χρονικές περιόδους, προκειμένου να δοκιμαστούν στις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας τους.

Θα αναλάβουν να πραγματοποιήσουν εκατομμύρια χιλιόμετρα παράδοσης, μαζί με τους μηχανικούς της Volta Trucks.

Για τον σκοπό αυτό θα διαμορφωθεί ένας ειδικός οδικός χάρτης, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022, με την έναρξη της παραγωγής της σειράς των συγκεκριμένων οχημάτων στις εγκαταστάσεις της Steyr Automotive στην Αυστρία.

Ο Ian Collins, Chief Product Officer της Volta Trucks, δήλωσε: «Τον Αύγουστο, το πρώτο  Volta Zero ξεκίνησε τις δοκιμές και έχουμε ήδη εξαγάγει τεράστιες ποσότητες δεδομένων από αυτό το όχημα. Έχουμε ήδη ενσωματώσει αυτά τα δεδομένα στα πρωτότυπα της Επαλήθευσης Σχεδιασμού που ισχύουν για την παραγωγή σήμερα. Τώρα, περνάμε σε μια φάση εντατικών δοκιμών, μάθησης, επανάληψης και ανάπτυξης».

Το Homtruck είναι το αντίπαλον δέος του Tesla Semi

Θα πρόκειται για ένα πολύ πιο συμπυκνωμένο και εντατικό πρόγραμμα δοκιμής οχημάτων, δεδομένου του φιλόδοξου χρονοδιαγράμματός της εταιρείας για την έναρξη της παραγωγής με υψηλά πρότυπα ποιότητας που παράλληλα θα βασίζεται στις ανάγκες των πελατών φορτηγών με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η Tesla αναπτύσσει τον πρώτο Megacharger που φορτίζει το ηλεκτρικό φορτηγό Tesla Semi

Editorial