Το Homtruck είναι το αντίπαλον δέος του Tesla Semi

Οι προδιαγραφές του Homtruck μοιάζουν... ασήμαντες μπροστά στις δυνατότητες του λογισμικού του.

To τμήμα εμπορικών οχημάτων της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Geely αποκάλυψε το Homtruck, το αντίπαλον δέος του Tesla Semi, η παραγωγή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.

Το concept Farizon Auto Homtruck παρουσιάζει ένα ημι-φορτηγό που μπορεί να φιλοξενήσει ηλεκτρικό σύστημα με μπαταρία μεγάλης αυτονομίας.

Οι προδιαγραφές του Homtruck μοιάζουν ασήμαντες μπροστά στις δυνατότητες του λογισμικού του

Η Farizon δεν έχει κάνει γνωστές τις τεχνικές του προδιαγραφές, αλλά επικεντρώθηκε στην αναλυτική παρουσίαση των ανέσεων που προσφέρει το Homtruck, καθώς και στις δυνατότητες αξιοποίησης των δεδομένων που συλλέγει.

Πιο συγκεκριμένα, το φορτηγό θα μπορεί να διασυνδέεται με τα δίκτυα υπολογιστών των εταιρειών logistics, επιτρέποντας την ακριβέστερη παρακολούθηση των παραδόσεων και του λειτουργικού κόστους, σύμφωνα με τη Farizon.

Ένας ενσωματωμένος «εγκέφαλος» θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τους αισθητήρες του φορτηγού και τα δεδομένα κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο για να δημιουργήσει προτάσεις διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων διαδρομών που επηρεάζουν τις ανάγκες φόρτισης, ισχυρίζεται η αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με τη Farizon, το Homtruck θα διαθέτει επίσης τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού που αντιστοιχεί στο Επίπεδο 4 στην κλίμακα αυτονομίας SAE. 

Αυτό υποτίθεται ότι θα επιτρέψει, σε ορισμένες περιπτώσεις, την πλήρως αυτόνομη οδήγηση, καθώς και μια λειτουργία “συνοδείας” που επιτρέπει σε πολλά φορτηγά να συντονίζουν τις κινήσεις τους μεταξύ τους. Επίσης μια κάμερα που βλέπει προς τον οδηγό θα τον παρακολουθεί για την πιθανή απόσπαση της προσοχής του.

Το Homtruck έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άνεση στον οδηγό για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων

Auto Homtruck

Για να διατηρείται άνετος ο οδηγός σε μεγάλες αποστάσεις, το Homtruck διαθέτει μπάνιο με ντους, μονό κρεβάτι, τσαγιέρα, ψυγείο, πλυντήριο ρούχων και κουζίνα, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο έξω από την καμπίνα.

Το φορτηγό διαθέτει ένα σύστημα κάμερας 360 μοιρών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενώ βρίσκεται σε κίνηση ή σε στάση, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Pepsi θα παραλάβει σύντομα τα πρώτα Tesla Semi Trucks

Το ότι η κυκλοφορία του Tesla Semi έχει καθυστερήσει πολλές φορές, φέρεται να οφείλεται στην έλλειψη της διαθεσιμότητας μπαταριών.

Η παραγωγή και η άμεση διαθεσιμότητα κυψελών 4680, θα μπορούσε να επιτρέψει ορισμένες παραδόσεις να πραγματοποιηθούν μόλις το τέλος του έτους, δήλωσε η εταιρεία.

Δεν είναι σαφές εάν η Farizon Auto θα προσπαθήσει να εισέλθει στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά ο κατάλογος των ηλεκτρικών ημιφορτηγών που προέρχονται από παραδοσιακούς κατασκευαστές φορτηγών αυξάνεται συνεχώς.

Η Tesla αναπτύσσει τον πρώτο Megacharger που φορτίζει το ηλεκτρικό φορτηγό Tesla Semi

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!