Η Volvo εγκαινιάζει την παραγωγή του C40 Recharge στη Γάνδη

Ακούστε το άρθρο

Η Volvo Cars ξεκίνησε την παραγωγή του C40 Recharge στο εργοστάσιό της στη Γάνδη του Βελγίου.

Το XC40 Recharge, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του SUV μοντέλου της Volvo, είναι επίσης δημιουργημένη στη Γάνδη. Το C40 Recharge παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2021 και πωλείται από τη Volvo ως αυτόνομο μοντέλο.

Τα χαρακτηριστικά του C40 Recharge

C40 Recharge Volvo

Ενώ η Volvo προσφέρει, επίσης, το XC40 Recharge σε έκδοση με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, το C40 Recharge διατίθεται μόνο με τη γνωστή τετρακίνηση.

Το C40 έχει ισχύ 300 kW. Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρία 78 kWh και η τυπική εμβέλεια υπολογίζεται ότι είναι περίπου 440 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης: Το νέο ηλεκτρικό λεωφορείο της Volvo υπόσχεται να ανατρέψει τα δεδομένα στη δημόσια αστική μετακίνηση

Το εργοστάσιο του Βελγίου είναι μία από τις μεγαλύτερες τοποθεσίες παραγωγής της Volvo. Εκτός από το αμιγώς ηλεκτρικό C40 Recharge, εκεί κατασκευάζονται τα μοντέλα XC40 (BEV, PHEV και με κινητήρα εσωτερικής καύσης), τα οποία βασίζονται επίσης στην πλατφόρμα CMA, αλλά και το V60 estate, το οποίο βασίζεται στη μεγαλύτερη πλατφόρμα, SPA.

Η παραγωγή θα προσαρμοστεί στα δεδομένα μιας αμιγώς ηλεκτρικής μάρκας

C40 Recharge Volvo

Καθώς είναι γνωστό ότι η Volvo θέλει να γίνει μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα έως το 2030, η παραγωγή αναμένεται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Μετά την παρουσίαση του μοντέλου του C40 Recharge, η Volvo αυξάνει την παραγωγική της ικανότητα για ηλεκτρικά οχήματα στη Γάνδη σε 135.000 μονάδες ετησίως.

Η εταιρεία αναμένει ότι περισσότερα από τα μισά από τα οχήματα που παράγονται στο εργοστάσιο της στη Γάνδη θα έχουν αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης ήδη από το 2022.

Στη Γάνδη, η σουηδική εταιρεία δημιούργησε επίσης ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταριών.

«Το C40 Recharge είναι ένα αυτοκίνητο που αντιπροσωπεύει το μέλλον μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Javier Varela, ανώτερος αντιπρόεδρος για τις Βιομηχανικές Λειτουργίες και την Ποιότητα στη Volvo Cars.

Και συνέχισε: «Οι κατασκευαστικές μας δραστηριότητες και η στενή συνεργασία με τους προμηθευτές μας είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη των μελλοντικών μας φιλοδοξιών όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση και την κλιματική ουδετερότητα».

Η επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων της Volvo

Αμάξι Volvo

Για τη Volvo ο εξηλεκτρισμός των μοντέλων της είναι κάτι παραπάνω από μία αλλαγή στους κινητήρες που χρησιμοποιεί. Αντιπροσωπεύει ένα νέο παράδειγμα στον σχεδιασμό των αυτοκινήτων και το Volvo Concept Recharge είναι ένα μανιφέστο, μία διακήρυξη για τις επόμενες γενιές των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων της εταιρείας.

Για παράδειγμα αφαιρώντας την πολυπλοκότητα του κινητήρα εσωτερικής καύσης, οι σχεδιαστές είχαν τη δυνατότητα να εξελίξουν τις αναλογίες του αυτοκινήτου έτσι ώστε να αυξηθεί ο εσωτερικός χώρος, βελτιώνοντας παράλληλα την αεροδυναμικό σχεδιασμό.

Διαβάστε επίσης: Η Volvo υιοθετεί το “leather-free”στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα

Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο που προσφέρει καλύτερες λύσεις, υποστηρίζοντας μία βιώσιμη οικογενειακή ζωή.

«Το Concept Recharge αντιπροσωπεύει το μανιφέστο για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Volvo, καθώς και έναν νέο τύπο αυτοκινήτου», ανέφερε επίσης ο Robin Page, υπεύθυνος σχεδίασης.

abb_img