Η Volvo υιοθετεί το “leather-free”στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα

Η Volvo Cars δεσμεύτηκε να εξοπλίσει όλα τα επερχόμενα ηλεκτρικά της οχήματά με υλικά που δεν θα περιέχουν δέρμα.

Αυτή η στάση που υιοθετήθηκε από τη συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία προέρχεται από την φιλοδοξία της να προωθήσει τη βιωσιμότητα και θα επιτευχθεί με τη χρήση υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένων υλικών.

Η Volvo είναι η παλαιότερη αυτοκινητοβιομηχανία που κάνει σημαντικά βήματα προς την ηλεκτροκίνηση και την ουδετερότητα του άνθρακα στις διαφορετικές μάρκες που διαθέτει, καθώς και στο επίπεδο των διαδικασιών της παραγωγής των αυτοκινήτων της.

Τον Μάιο, ο Όμιλος Volvo δημιούργησε το πρώτο του εργοστάσιο αυτοκινήτων που είναι ουδέτερο ως προς τον άνθρακα στη Σουηδία, ενώ έχει και ως γενικότερο σχέδιο να γίνει μια εντελώς ουδέτερη, ως προς το κλίμα, αυτοκινητοβιομηχανία έως το 2040.

Οι άμεσοι κλιματικοί στόχοι της Volvo

Ένα άλλο μέρος των κλιματικών στόχων της Volvo περιλαμβάνει την πώληση αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030.

Στην γκάμα αυτή περιλαμβάνεται φυσικά και το XC40 Recharge, μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του προηγούμενου μοντέλου ICE που φέρει το ίδιο όνομα.

Volvo inside
Το “leather-free” κάθισμα του Volvo C40 Recharge / Πηγή: Volvo Cars

Το ηλεκτρικό XC40 θα ακολουθήσουν άλλα BEV, συμπεριλαμβανομένου του C40 Recharge και μιας επερχόμενης ηλεκτροκίνητης έκδοσης του XC90 SUV.

Διαβάστε επίσης: Η Volvo θα πρoχωρήσει στον πλήρη εξηλεκτρισμό των μοντέλων της έως το 2030

Επεκτείνοντας τη δέσμευσή της για το κλίμα, η Volvo εξετάζει επίσης την ευημερία των ζώων και τα βιώσιμα μέσα απόκτησης και επεξεργασίας των υλικών. Αυτά τα υλικά δεν θα περιλαμβάνουν το φυσικό δέρμα και θα υπάρχουν σε όλα τα Volvo EV που πρόκειται να δημιουργηθούν με αφετηρία το C40 Recharge.

Τα μελλοντικά σχέδια της Volvo ως προς τη βιωσιμότητα

Σε πρόσφατο δελτίο τύπου, η Volvo Cars μοιράστηκε μάλιστα ξεκάθαρα τα σχέδιά της να γίνει leather-free σε όλα τα υλικά που αφορούν στο εσωτερικό όλων των επερχόμενων ηλεκτρικών οχημάτων της.

Η κίνηση της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας οφείλεται στις ανησυχίες σχετικά με τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κτηνοτροφίας αλλά και της αποψίλωσης των δασών.

Για την καταπολέμηση τους, η Volvo Cars θα προσφέρει στους μελλοντικούς πελάτες της υψηλής ποιότητας, βιώσιμα υλικά κατασκευασμένα από βιολογικές και ανακυκλωμένες πηγές ως εναλλακτική λύση στο δέρμα.

Την ανακοίνωση ακολουθεί επίσης μια πρόσφατη έκθεση που εκδόθηκε από τη Volvo Cars με τίτλο “The Rise of Conscious Design”, σε συνεργασία με μια εταιρεία πρόβλεψης τάσεων που ονομάζεται The Future Laboratory.

Το βιώσιμο υλικό Nordico της Volvo που περιέχει ανακυκλωμένους φελλούς από τη βιομηχανία κρασιού

Volvo inside
Μια πόρτα στο Volvo C40 Recharge κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET και φελλό

Τα νέα αυτά υλικά θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο επερχόμενο Volvo C40 Recharge EV, συμπεριλαμβανομένου του Nordico, ενός νέου υλικού που δημιουργήθηκε από τη Volvo, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET και βιολογικά υλικά που προέρχονται από τη Σουηδία και τη Φινλανδία όπως είναι για παράδειγμα οι ανακυκλωμένοι φελλοί που προέρχονται από τη βιομηχανία κρασιού.

Διαβάστε επίσης: Η Nissan και το πανεπιστήμιο Waseda στην Ιαπωνία αναπτύσσουν διαδικασία ανακύκλωσης των ηλεκτροκινητήρων

Μέχρι το 2025, η Volvo στοχεύει στο ότι το 25% των υλικών που θα χρησιμοποιείται στην παραγωγή των νέων οχημάτων, θα είναι ανακυκλωμένα και βιολογικά και αναμένεται να φτάσει στο 100%, έως το 2040.

Στο πλαίσιο των περαιτέρω σχεδίων δράσης της Volvo για το κλίμα, συγκαταλέγεται επίσης στρατηγική σύμφωνα με την οποία όλοι οι άμεσοι προμηθευτές της Volvo θα πρέπει να χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!