Ιαπωνία: Ο σεισμός δυσκολεύει κι άλλο την παραγωγή τσιπ

Στην Ιαπωνία ένας σεισμός 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το βράδυ της Τετάρτης, προκάλεσε νέα προβλήματα στη λειτουργία των εργοστασίων.

Ακούστε το άρθρο

Ένας δυνατός σεισμός ανατολικά του νομού Φουκουσίμα στην Ιαπωνία λίγο πριν τα μεσάνυχτα της προηγούμενης Τετάρτης προκάλεσε προβλήματα στην παραγωγή τσιπ.

Ουσιαστικά πολλές εταιρείες, οι οποίες διατηρούν εργοστάσια στην Ιαπωνία, διέκοψαν την παραγωγή τους. Η προσωρινή, όμως, διακοπή της παραγωγής διατάραξε την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα ημιαγωγών και συναφών εξαρτημάτων.

Παύση παραγγελιών για τα PHEVs της Volkswagen

Ποιους επηρέασε ο σεισμός στην Ιαπωνία

Ο σεισμός και το κύμα μετασεισμών στην Ιαπωνία έπληξε την παραγωγή των ακόλουθων εταιρειών:

  • Renesas Electronics Corp
  • Murata Manufacturing Co Ltd
  • Sony Group Corp
  • Kioxia

H Ιταλία παρουσιάζει τον πρώτο έξυπνο αυτοκινητόδρομο

Renesas Electronics Corp

Η Renesas Electronics Corp παράγει στις μονάδες της το ένα τρίτο των τσιπ μικροελεγκτών, τα οποία χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως. Η εν λόγω εταιρεία, λοιπόν, μετά το σεισμό σταμάτησε την παραγωγή της προσωρινά σε δυο εργοστάσια και εν μέρει σ ’ένα τρίτο στη χώρα.

Murata Manufacturing Co Ltd

Και η Murata Manufacturing Co Ltd προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων της στην Ιαπωνία μετά το σεισμό. Ακόμα, σε ένα από τα εργοστάσια της ξέσπασε πυρκαγιά χωρίς την πρόκληση ζημιών. Η Murata, επιπλέον, ξεχωρίζει στην παγκόσμια παραγωγή κεραμικών πυκνωτών για smartphone, υπολογιστές και αυτοκίνητα.

Ο Έλον Μασκ προκαλεί τον Πούτιν σε… μονομαχία!

Sony Group Corp και Kioxia

Η Sony μετά το σεισμό σταμάτησε την παραγωγή σε τρία εργοστάσια της στην περιοχή αλλά παράλληλα ανακοίνωσε τη σταδιακή επανεκκίνηση της. Επιπρόσθετα, η Kioxia αποκάλυψε την παύση της παραγωγής σε ένα εργοστάσιο της λόγω της δόνησης του σεισμού στην περιοχή.

Η Toyota στην Ιαπωνία

Η Toyota αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ιαπωνία και ανακοίνωσε μειωμένους στόχους παραγωγής για το Μάϊο και τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, ο στόχος παραγωγής θα είναι μειωμένος κατά 10% το Μάϊο και κατά 5% τον Ιούνιο. Οι νέες, μάλιστα, εκτιμήσεις δεν περιλαμβάνουν τις «σεισμικές» επιπτώσεις.

 

abb_img