Ηλεκτρικά αεροσκάφη με τη βοήθεια της… Energica

Η τεχνολογία της Energica, εκτός από ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, θα βρει πεδίο... δράσης και σε ηλεκτρικά αεροσκάφη δύο εταιρειών.

Η Energica είναι μία ιταλική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, η οποία τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στην Ευρώπη. Μάλιστα, η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε την επέκτασή της στις αγορές της Ασίας και της Αυστραλίας, δείχνοντας τη δυναμική της.

Οι μοτοσυκλέτες της Energica ξεχωρίζουν για την ταχύτητα, τη δύναμη και την εμβέλεια τους, χάρη στην μοναδική τεχνολογία που διαθέτουν. Αυτή την τεχνολογία, η εταιρεία δεν θέλει να την «κρατήσει» μόνο στο έδαφος, αλλά να την στείλει και στους… αιθέρες.

Beta CX-300: Πανέτοιμο για… «ηλεκτρικές» πτήσεις!

Η Energica Ideanomics θα «ηλεκτρίσει» τους αιθέρες

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία σχεδιάσει να εφοδιάσει μικρά αεροσκάφη με την τεχνολογία της. Η μητρική εταιρεία, Energica Ideanomics, ανακοίνωσε την υπογραφή συνεργασίας με δύο αεροπορικές εταιρείες, την τσέχικη Pure Flight και τη γαλλική εταιρεία συμβούλων τεχνολογίας, Phenix Air Corp.

Ειδικότερα, η εν λόγω συνεργασία αποτελεί μέρος του προγράμματος «Energica Inside» της εταιρείας. Μέσω αυτού, βοηθά άλλους κατασκευαστές ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων στην αξιοποίηση των κινητήρων της ιταλικής φίρμας.

Jekta PHA-ZE 100: Το ηλεκτρικό αμφίβιο… αεροσκάφος!

Η CEO της Energica, Livia Cevolini, δήλωσε για τη συνεργασία:

«Με αυτή τη συνεργασία, η τεχνολογία της Energica κυριολεκτικά ανεβαίνει στους ουρανούς. Η αεροπορία είναι μία από τις πιο απαιτητικές βιομηχανίες για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Είμαι πολύ περήφανος που υποστηρίζω την κορυφαία στον κλάδο Phenix Air Corp στο ταξίδι της να αναπτύξει και να φέρει στην αγορά υπερελαφρά αεροσκάφη μηδενικών εκπομπών».

Ακόμη, η Phenix Air Corp είναι ήδη στη διαδικασία ενσωμάτωσης του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης της Energica, σε έναν έλικα αεροπλάνου για δοκιμές απόδοσης. Μετά την αρχική δοκιμή εδάφους, ένα υπερ-ελαφρύ υδροπλάνο θα χρησιμοποιήσει το σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Electron 5: «Ηλεκτρίζοντας» τους αιθέρες της Νότιας Κορέας

Το ηλεκτρικό αεροσκάφος Pure Flight ΦNIX με το σύστημα κίνησης της Energica

Επιπλέον, μηχανικοί από το τμήμα Energica Inside δουλεύουν μαζί με την εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων Pure Flight. Οι ομάδες θα αξιολογήσουν την ενσωμάτωση του συστήματος μετάδοσης κίνησης της μάρκας, στο επερχόμενο αεροπλάνο Pure Flight ΦNIX.

Τέλος, το υψηλής απόδοσης πλαίσιο αεροσκάφους θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία πυκνής ενέργειας της εταιρείας μοτοσυκλετών. Με αυτόν τον τρόπο, θα προσφέρει μεγαλύτερη εμβέλεια για αεροπορικά ταξίδια με ηλεκτρικά αεροσκάφη.

Η Universal Hydrogen άνοιξε τα… φτερά της!

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Carlo Iacovini, τόνισε:

«Η αεροπορία είναι στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στον τομέα των μεταφορών και οι τεχνολογίες EV εισέρχονται στην εξίσωση της ανάπτυξης προϊόντων. Έχουμε ξεκινήσει διαφορετικά προγράμματα με συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, για να μάθουμε μαζί και να επιταχύνουμε το χρόνο για την αγορά των λύσεών μας».

Editorial