Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: 672 νέα σημεία φόρτισης στο Λουξεμβούργο

Το Λουξεμβούργο θα αποκτήσει 672 νέα σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μέσω επένδυσης ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακούστε το άρθρο

Το Λουξεμβούργο χρηματοδοτεί την κατασκευή 672 νέων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μάλιστα, τα 44 από τα νέα σημεία φόρτισης θα αφορούν ταχυφορτιστές.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση της χώρας έχει επιλέξει 29 έργα από 19 εταιρείες στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης για χρηματοδότηση. Επιπλέον, η συνεισφορά του κράτους στην επένδυση του δικτύου φόρτισης, θα αγγίξει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Βραδινή φόρτιση ηλεκτρικών: Κίνδυνος για το δίκτυο

672 νέοι φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Λουξεμβούργο

Το Λουξεμβούργο θα εγκαταστήσει 672 νέους φορτιστές σε όλη την επικράτεια του. Συγκεκριμένα, τους 510 από αυτούς τους φορτιστές θα χρησιμοποιούν μόνο οι εταιρείες κατασκευής τους.

Από τα υπόλοιπα 162 σημεία φόρτισης, τα 142 θα είναι διαθέσιμα για δημόσια χρήση όλο το εικοσιτετράωρο και τα 20 κατά τις ώρες λειτουργίας των εταιρειών. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει διευκρινίσει αν οι ταχυφορτιστές θα είναι διαθέσιμοι για όλους.

Σταθμοί φόρτισης ανά 60 χιλιόμετρα στην ΕΕ!

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου θα επενδύσει έως και 50% στο κόστος κατασκευής των ταχυφορτιστών. Ουσιαστικά, η χρηματοδότηση του Λουξεμβούργου για την επένδυση των έργων υποδομής, περιλαμβάνει τις εταιρείες όλων των μεγεθών. Επιπλέον, υπάρχουν εξαιρέσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Πού φορτίζω και πόσοι είναι οι φορτιστές στην Ελλάδα;

Και η Mobilize στο Λουξεμβούργο

Στο Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο της νέας επένδυσης, θα δούμε και φορτιστές της Mobilize. Οι σταθμοί της Mobilize θα είναι προσβάσιμοι 7 ήμερες την εβδομάδα καθ’ όλο το 24ώρο και θα προσφέρουν ισχύ φόρτισης έως 400 kW.

Μάλιστα, ένα σταθερό σύστημα αποθήκευσης της ενέργειας θα αποδίδει 600 kW ταυτόχρονης ισχύος. Το εν λόγω σύστημα περιορίζει τις επιπτώσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο, ακόμη και κατά τη φόρτιση πολλών ηλεκτρικών αυτοκινήτων ταυτόχρονα. Επιπλέον, οι σταθμοί θα έχουν έδρα τις αντιπροσωπείες της Renault κοντά σε εξόδους αυτοκινητόδρομων.

Νέα εποχή σταθμών φόρτισης από τη Mobilize

Ο Υπουργός Ενέργειας του Λουξεμβούργου, Claude Turmes, δήλωσε:

«Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι εταιρείες του Λουξεμβούργου είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στην πρόκληση της ηλεκτρικής κινητικότητας. Κάθε νέος σταθμός φόρτισης στην επικράτειά μας συμβάλλει στη βελτίωση της πυκνότητας του δικτύου σημείων φόρτισης, το οποίο είναι ήδη ένα από τα πιο πυκνά στην Ευρώπη».

abb_img