Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ανοδική πορεία στην Ελλάδα

Τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά αυτοκίνητα τα πηγαίνουν καλά στις πωλήσεις στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, με τα SUV να ξεχωρίζουν.

Ακούστε το άρθρο

Τον προηγούμενο μήνα, οι πωλήσεις σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα σημείωσαν αύξηση, ενώ παρόμοια είναι και η κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω κατηγορία πέτυχε σημαντική αύξηση και δεν ήταν η μόνη, καθώς και η κατηγορία των υβριδικών τα πήγε αρκετά καλά. Την ίδια στιγμή οι υπόλοιπες κατηγορίες αυτοκινήτων σημείωσαν πτώση, δείχνοντας ότι η ηλεκτροκίνηση είναι παρούσα!

Μένουν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από μπαταρία;

«Ανεβαίνουν» τα ηλεκτροκίνητα στην Ελλάδα

Ειδικότερα, στην Ελλάδα το ποσοστό πώλησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σημείωσε αύξηση κατά 3,3% πετυχαίνοντας 6,7% του συνολικού μεριδίου αγοράς. Παράλληλα, πέτυχαν διψήφια αύξηση (12,4%) καταλαμβάνοντας το 23,1% της συνολικής αγοράς.

17.801 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα!

Αντιθέτως, οι πωλήσεις αυτοκινήτων με καύσιμο βενζίνης σημείωσαν σημαντική πτώση (-8,8%) με συνολικό μερίδιο 48%. Ωστόσο, παρά την πτώση, η εν λόγω κατηγορία είναι αυτοί που προτιμούν τόσο οι Έλληνες όσο και οι Ευρωπαίοι καταναλωτές.

Επιπλέον, πτώση παρατηρήθηκε και στις πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων αυτοκίνητων, η οποία άγγιξε το 6,2% με συνολικό ποσοστό 19,1%. Σε ότι αφορά κατηγορίες αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το αέριο και το υγραέριο και σε αυτές υπήρξε πτώση της τάξης του -0,4% και στις δύο.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Πού φορτίζω και πόσοι είναι οι φορτιστές στην Ελλάδα;

Τι ισχύει στην Ευρώπη για τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα;

Περνάμε στην Ευρώπη, όπου το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσίασε αύξηση κατά 13,6%. Τα υβριδικά παραμένουν στην δεύτερη θέση των πωλήσεων, καταλαμβάνοντας πάνω από το 1/4 της αγοράς. Τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης διατήρησαν το συνδυασμένο μερίδιο αγοράς του μισού των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων.

8.790 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και 1.200 φορτιστές στην Ελλάδα

Η αγαπημένη κατηγορία αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα οι καταναλωτές επιλέγουν SUV, καθώς έχουν σημειώσει περισσότερες από τις μισές πωλήσεις. Μάλιστα, τα συνολικά ποσοστά των πωλήσεων των SUV στην χώρα μας τον προηγούμενο μήνα ήταν 52,3%.

Γενικότερα, η κατηγορία Β είναι η πιο περιζήτητη στη χώρα μας, με συνολικό μερίδιο αγοράς 51,4%. Τέλος, στη δεύτερη θέση είναι η κατηγορία C, με συνολικό μερίδιο αγοράς 22,4%, ενώ στην τρίτη θέση είναι η κατηγορία A με συνολικό μερίδιο πωλήσεων 19,2%.

abb_img