Μένουν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από μπαταρία;

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, ακόμη και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαθέτουν την κλασική 12βολτη μπαταρία.

Για τους μη μυημένους, ενημερώνουμε ότι και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαθέτουν την κλασική 12βολτη μπαταρία. Όπως ακριβώς και τα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η 12βόλτη μπαταρία τροφοδοτεί τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά συστήματα που διαθέτει το αυτοκίνητο. Όπως για παράδειγμα τα παράθυρα, τα φώτα, τον πίνακα οργάνων κ.α.

Επιπλέον, σε όλους έχει τύχει η κλασική μπαταρία να μας αφήσει χρόνους. Λίγο η ακινησία, λίγο τα χρόνια που είναι πάνω στο αυτοκίνητο, απλά παραδίδει πνεύμα ένα ωραίο πρωί. Στην περίπτωση ενός αυτοκινήτου με συμβατικό κινητήρα, η λύση είναι εύκολη. Ένα σετ καλώδια θέλει και ένα αυτοκίνητο δότη! Το αυτοκίνητο που θα δώσει ρεύμα ο κινητήρας πρέπει να είναι σε λειτουργία.

Το σωτήριο κόλπο με τις ζώνες ασφαλείας που δεν ήξερες!

Τελικά μένουν τα ηλεκτρικά από μπαταρία;

Έπειτα μπαίνει το κόκκινο καλώδιο στον θετικό πόλο της γεμάτης μπαταρίας. Η άλλη άκρη του πάει στον αντίστοιχο θετικό πόλο της άδειας μπαταρίας. Στη συνέχεια η δαγκάνα του μαύρου καλωδίου μπαίνει στον αρνητικό πόλο πρώτα της γεμάτης μπαταρίας. Το άλλο άκρο του μαύρου καλωδίου πάει σε γείωση του αυτοκινήτου με την αποφορτισμένη μπαταρία.

Φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο δάσος;

Τι ισχύει για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την μπαταρία τους

Μπορεί να γίνει όμως η ίδια διαδικασία με την 12βολτη μπαταρία και στα ηλεκτρικά; Όχι ακριβώς, καθώς η κατάσταση είναι ελαφρώς πιο περίπλοκη. Αρχικά, πρέπει να βγάλετε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την πρίζα στην περίπτωση που φορτίζει. Σε καμία περίπτωση δεν επιχειρείτε να κάνετε jump-start αν το όχημα φορτίζει. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει μέχρι και φωτιά.

Φορτιστής vs ταχυφορτιστής: Ποιες οι διαφορές τους;

Στη συνέχεια, η σύνδεση των καλωδίων γίνεται με τον ίδιο τρόπο, όπως στα συμβατικά μοντέλα. Αφού γίνει η καλωδίωση, ο οδηγόςπατάει το κουμπί εκκίνησης, αλλά όχι το γκάζι και περιμένει να ανάψουν όλες οι ενδείξεις στο ταμπλό. Πρέπει όμως να γίνει επίσκεψη στην αντιπροσωπεία, μιας και το πιο πιθανό είναι η μπαταρία των 12V να θέλει αλλαγή.

Editorial