Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Θέμα συζήτησης για τους λάθος λόγους

Σύμφωνα με μελέτη, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απασχολούν σε μεγάλο βαθμό τους καταναλωτές, για λόγους πέρα από τους προφανείς.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απασχολούν την κοινή γνώμη όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Και όχι άδικα. Η μετάβαση σε μια πιο πράσινη και βιώσιμη κινητικότητα είναι πιο κοντά από ποτέ.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα  κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους όλο και περισσότερο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Τα πλεονεκτήματα τους είναι πολλά. Από τη μία, προσφέρουν πράσινες λύσεις στην αστική κινητικότητα. Και από την άλλη, αποτελούν ένα πιο οικονομικό, σε βάθος χρόνου, τρόπο μετακίνησης, αν σκεφτούμε βέβαια την ραγδαία αύξηση των τιμών στα καύσιμα.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ομολογουμένως έχουν κερδίσει τις καρδιές των καταναλωτών, ωστόσο οι λόγοι δεν έχουν να κάνουν με όσα αναφέραμε παραπάνω.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Που να φορτίσω;

Τα αποτελέσματα της μελέτης

Πρόσφατη μελέτη από την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ, ανέφερε ότι οι πωλήσεις υβριδικών, plug-in υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων παρουσίασαν σημαντική αύξηση το 2021.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες τον προηγούμενο χρόνο, κυκλοφόρησαν στην αγορά 126 νέα μοντέλα με υβριδικούς και ηλεκτρικούς κινητήρες. Σε αντίθεση με 49 μοντέλα με θερμικούς κινητήρες.

Αύξηση τιμής στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λόγω… νικελίου

Ωστόσο, σήμερα οι περισσότερες πωλήσεις νέων οχημάτων αφορούν οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σε έκθεση της Synthesio, εταιρείας που παρέχει αναλύσεις για την εικόνα των αγορών και έπειτα από ανάλυση 14 εκατομμυρίων διαδικτυακών συνομιλιών, έβγαλε το παρακάτω συμπέρασμα.

Το δημοφιλές κίνητρο που προκαλεί το ενδιαφέρον στους καταναλωτές είναι η απόδοση και η ταχύτητα των οχημάτων. Και όχι τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη τους!

Αύξηση πωλήσεων για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα!

Αναλυτικότερα, το 32,2% ρωτούσε σχετικά με τις επιδόσεις και την ταχύτητα των ηλεκτρικών, ενώ το 22,5% για τα περιβαλλοντικά οφέλη. Παράλληλα, το 19,4% ρωτούσε για τα οικονομικά οφέλη.

Τα ηλεκτρικά διαθέτουν μεγαλύτερη ταχύτητα, ισχύ και ροπή, στοιχεία που ενθουσίασαν τους περισσότερους. Επιπλέον, πολλοί εξέφρασαν ανησυχία σχετικά με το αν οι κατασκευαστές τελειοποιήσουν άμεσα τα ηλεκτρικά τους μοντέλα.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Το λεξικό που θα χρειαστείς!

Στο επίκεντρο των διαδικτυακών συζητήσεων τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Οι διαδικτυακές συνομιλίες που αφορούν τα ηλεκτρικά, παρουσιάζουν αύξηση κατά 27% στις ΗΠΑ και 20% στην Ευρώπη το τελευταίο εξάμηνο. Ωστόσο, το θέμα που απασχολεί περισσότερο είναι οι υψηλές τιμές αγοράς, καθώς και τα προβλήματα μπαταριών.

Τα νέα μοντέλα του 2022 οδήγησαν τους καταναλωτές σε μια διαδικτυακή αναζήτηση, που θα έδινε περισσότερες πληροφορίες για την απόδοση και τη λειτουργικότητα των οχημάτων τους.

Όμως, τα θέματα που κυριαρχούν αφορούν τόσο στις τιμές, όσο και στα προβλήματα φόρτισης ή τα προβλήματα των μπαταριών. Όπως επίσης και στους μεγάλους χρόνους αναμονής για την παράδοση.

 

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!