Ηλεκτρικά πατίνια: Ο απόλυτος οδηγός αγοράς

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι τα ιδανικά μέσα για μικρές αστικές διαδρομές και το CarsElectric.gr θα σε βοηθήσει να κάνεις τη σωστή αγορά.

Κοιτώντας γύρω σου θα διαπιστώσεις ότι όλο και περισσότεροι γνωρίζουν τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης με τα ηλεκτρικά πατίνια.

Η συγκεκριμένη τάση έχει λογική, καθώς είναι πρακτικά και βολικά για σύντομες μετακινήσεις μέσα στον αστικό ιστό. Και κυρίως, η μεταφορά τους στα ΜΜΜ είναι πανεύκολη.

Για την σωστή επιλογή αγοράς, παραθέτουμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:

Ηλεκτρικό πατίνι: Οδηγώντας με ασφάλεια στην πόλη

Πρακτική καθημερινότητα = Ηλεκτρικά πατίνια

Μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους είναι το μέγεθος και το βάρος. Τα περισσότερα πατίνια σήμερα είναι αναδιπλούμενα. Προφανώς για τη διευκόλυνση του χρήστη εάν επιθυμεί να τα μεταφέρει σε κάποιο άλλο μέσο ή και με το ασανσέρ.

Φυσικά υπάρχουν και αυτά που δεν διπλώνουν, για χρήστες με εξασφαλισμένο τον χώρο στάθμευσης και αποθήκευσης.

Service ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Πόσο κοστίζει και τι περιλαμβάνει;

Ηλεκτρικά πατίνια: Ο απόλυτος οδηγός αγοράς

Ισχυρός κινητήρας

Η ισχύουσα ελληνική νομοθεσία έχει θέσει ως ανώτατο όριο τα 25 χλμ./ώρα. Άρα ποια είναι η διαφορά ενός μοντέλου με κινητήρα 200 Watt έναντι ενός άλλου 350 Watt ή και παραπάνω;

Η απάντησε σε περιμένει αρχικά στο σωματικό βάρος σου, καθώς και τις διαδρομές που επιλέγεις. Εάν είσαι άνω των 80 κιλών, κάνεις μεγάλες διαδρομές ή κινείσαι σε περιοχές με πολλές ανηφόρες, τότε χρειάζεσαι δύναμη. Άρα επιλογές άνω των 350 Watt. Οπότε τα «200άρια» είναι ιδανικά για flat διαδρομές.

Μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων: Tips για «μακροζωία»

Να έχει ανάρτηση;

Οι αναρτήσεις απορροφούν τους κραδασμούς και κάνουν τις διαδρομές σου πιο άνετες. Από τη στιγμή που η κίνηση σου είναι στους ελληνικούς δρόμους, καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα μοντέλο με ανάρτηση στους τροχούς. Είναι λίγο ακριβότερα από τα απλά, αλλά σίγουρα αξίζουν.

Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης είναι πολλά!

Ηλεκτρικά πατίνια: Ο απόλυτος οδηγός αγοράς

Τι φρένα χρειάζεσαι;

Τα ηλεκτρικά φρένα βοηθούν στη φόρτιση της μπαταρίας τα συναντάμε σε 3 τύπους μηχανικών φρένων:

  • Δισκόφρενα: Αν και χρειάζονται συχνή συντήρηση και αλλαγή στα τακάκια και τους δίσκους, έχουν άριστη απόδοση. Εάν τα επιλέξεις, απλά φρόντισέ τα.
  • Ταμπούρα: Ένα σύστημα στο κέντρο του τροχού. Δεν έχουν τόσες απαιτήσεις όσο τα δισκόφρενα, όμως δεν έχουν και την ίδια απόδοση.
  • Ποδόφρενα: Θα τα βρεις συνήθως στον πίσω τροχό και τα ενεργοποιείς με το πόδι. Είναι απλά στην κατασκευή, όμως προκαλούν φθορές στα ελαστικά και σίγουρα έχουν τη χαμηλότερη απόδοση από τα παραπάνω.

Επιπλέον, τα πιο ακριβά πατίνια διαθέτουν διπλά συστήματα πέδησης, καθώς και αντιολισθητική τεχνολογία.

Kosmocar και Kosmoride κάνουν… «φασαρία» στο χώρο της ηλεκτροκίνησης!

Τα κατάλληλα ελαστικά για τα ηλεκτρικά πατίνια

Κάποια ηλεκτρικά πατίνια έχουν συμπαγή ελαστικά. Δηλαδή ιδιαίτερα ανθεκτικές κατασκευές, οι οποίες δεν έχουν ανάγκη συντήρηση, ωστόσο μεταφέρουν τους κραδασμούς.

Για πιο ομαλές μετακινήσεις υπάρχουν τα πνευματικά ελαστικά. Πέρα από άνεση, προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία, όμως χρειάζονται τακτικό φούσκωμα και συντήρηση.

Η Google χαρίζει e-Scooters στους υπαλλήλους της

Ηλεκτρικά πατίνια: Ο απόλυτος οδηγός αγοράς

Άλλα χαρακτηριστικά

  • Αδιάβροχη τεχνολογία: Εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχει βραχυκύκλωμα εάν περάσεις από δρόμο με νερό ή πέσεις σε κάποια λακκούβα.
  • Smart λειτουργία: Σύνδεση με το κινητό για πολλές περισσότερες επιλογές στον χρήστη.
  • Cruise Control: Το σύστημα υποβοήθησης του αναβάτη. Με αυτό τον τρόπο το πατίνι ελέγχει κατά ένα μέρος την διαδρομή.
  • Pedestrian Mode: Θέτει ως ανώτατο όριο τα 6 χλμ./ώρα, έτσι ώστε να μπορείς να κυκλοφορήσεις με ασφάλεια πάνω στο πεζοδρόμιο.

Mobilize Duo: Η μικρή «έκπληξη» της Renault!

Τιμή και αυτονομία για τα ηλεκτρικά πατίνια

Οι περισσότεροι εστιάζουν κυρίως στο κόστος και την αυτονομία. Καλό θα ήταν όμως να προσμετρήσεις και τα παραπάνω χαρακτηριστικά, όχι μόνο τη μεταξύ τους σχέση.

Ένα ηλεκτρικό πατίνι δεν είναι απλά χιλιόμετρα, αλλά και άνεση και ποιότητα. Μην ξεχνάς ότι όσα υπόσχονται οι κατασκευαστές, αποτελούν δείκτες που έχουν μετρηθεί με νέες μπαταρίες και οι δοκιμές έχουν γίνει με ενήλικες 70 κιλών. Οπότε τα περισσότερα πατίνια θα βγάλουν 20-30 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Τέλος, να θυμάσαι και το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», το οποίο προσφέρει μία σημαντική έκπτωση ανάλογα το κόστος και το μοντέλο.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!