Ηλεκτρικά πατίνια στο Λονδίνο

Ηχητικά σήματα για την προστασία των πεζών αναμένεται να ενσωματωθούν σε όλα τα ηλεκτρικά πατίνια τα οποία ενοικιάζονται στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το BBC, ηχητικά σήματα που ειδοποιούν τους πεζούς για την διέλευση τους, θα διαθέτουν σύντομα τα ηλεκτρικά πατίνια. Αυτά θα δούμε για πρώτη φορά στο Λονδίνο με στόχο την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Μάλιστα, οι χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών δεν θα κάνουν κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση, για τη λειτουργία των ηχητικών σημάτων.

Επίσης, όλα τα νέα ηλεκτρικά πατίνια για δημόσια χρήση θα έχουν εξαρχής ενσωματωμένα ακουστικά σήματα.

Τα ηλεκτρικά πατίνια κρύβουν κινδύνους για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης

e-scooters 2

Το RNIB (Royal National Institute of Blind People) ανέφερε ότι τα ηλεκτρικά πατίνια κρύβουν κινδύνους για τους τυφλούς. Επιπλέον, στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι  άνθρωποι με προβλήματα όρασης. Πολλοί χρήστες, τα οδηγούν πάνω στο πεζοδρόμιο παραβλέποντας την μη νομιμότητα αυτής της πρακτικής.

Η πανδημία «εκτόξευσε» τις μετακινήσεις με e-bikes στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τους ειδικούς των μεταφορών στο Λονδίνο, τα ηχητικά σήματα δεν συμβάλλουν μόνο στον εντοπισμό και την αποφυγή μίας επερχόμενης διέλευσης ενός ηλεκτρικού πατινιού από τους τυφλούς, αλλά και από τους ανάπηρους, τους ηλικιωμένους, καθώς και κάθε πεζό.

Τι ισχύει στο Λονδίνο;

Αναβάτης ηλεκτρικού ποδηλάτου

Το Λονδίνο είναι η πιο πρόσφατη πόλη της Αγγλίας που έχει ολοκληρώσει ένα ολόκληρο έτος δοκιμής των ηλεκτρικών πατινιών που είναι διαθέσιμα για ενοικίαση και χρήση στους λονδρέζικους δρόμους. Οι χρήστες τους μπορούν να τα ενοικιάζουν στα Canary Wharf, Ealing, Hammersmith, Kensington, Chelsea και Richmond.

Διαβάστε επίσης: Το Cars Electric κάνει βόλτα στην Αθήνα με τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Kineo

Τα ηλεκτρικά πατίνια απαγορεύονται πάνω στα πεζοδρόμια, ενώ θα φτάνουν μέγιστη ταχύτητα 20 χλμ την ώρα.

Θα δούμε τα ακουστικά σήματα ενσωματωμένα στα ηλεκτρικά πατίνια κοντά στα τέλη του Ιουλίου.

Lime e-scooters

Οι εταιρείες Lime, TIER και Dott που έχουν πάρει μέρος στη δοκιμή στο Λονδίνο επισημαίνουν ότι ήδη έχουν δοκιμάσει μια σειρά ηχητικών σημάτων.

Τέλος, το RNIB ανέφερε, επίσης, ότι μόλις λυθεί το ζήτημα των ηχητικών σημάτων θα πρέπει να ακολουθήσει η διευθέτηση του γεγονότος ότι πολλοί χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών επιμένουν να τα οδηγούν και να τα παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα, αλλά και κίνδυνο για τους πεζούς.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!