Ηλεκτρικά ποδήλατα: Σε ποια χώρα κάνουν θραύση;

Στη Γερμανία, το καταναλωτικό κοινό δείχνει την σαφή προτίμησή του στα ηλεκτρικά ποδήλατα σε σχέση με τα κανονικά.

Ποδήλατα κανονικά ή ηλεκτρικά ποδήλατα; Αυτό είναι το δίλλημα πολλών αγοραστών, οι οποίοι δεν ξέρουν τι να επιλέξουν. Η πρώτη κατηγορία είναι διαχρονικά στην κορυφή των προτιμήσεων. Ωστόσο, η κατηγορία των e-bikes παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, σε μία χώρα στην Ευρώπη, τα ηλεκτρικά ποδήλατα χαίρουν ιδιαίτερης προτίμησης και κατέχουν ηγετική θέση. Πιο συγκεκριμένα, η Γερμανία κυριαρχεί στην αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων. Όχι μόνο φιλοξενεί τις κορυφαίες μάρκες, αλλά οι περισσότεροι κινητήρες ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι από γερμανικές εταιρείες, όπως οι Bosch και Brose.

Moots Express: Ένα premium ηλεκτρικό ποδήλατο!

Ρεκόρ πωλήσεων τα ηλεκτρικά ποδήλατα στη Γερμανία

Σύμφωνα με τη Γερμανική Ένωση Βιομηχανίας Ποδηλάτων, οι πωλήσεις ποδηλάτων στη Γερμανία σημείωσαν πέρσι νέο ρεκόρ με 7,36 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα αποτελούσαν το μισό του συνόλου. Ωστόσο, η Ένωση προβλέπει ότι οι αναβάτες φέτος θα επιλέξουν ακόμη περισσότερα.

Μάλιστα, έχουν τόσο μεγάλη απήχηση, ώστε οι καταναλωτές να εξετάζουν περισσότερο το ενδεχόμενο να αγοράσουν ηλεκτρικό ποδήλατο παρά ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Άλλη μία έρευνα, της Deloitte, έδειξε την πρόθεση των ερωτηθέντων στη Γερμανία για τη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Juiced Scorpion X2: Η τελευταία έκδοση είναι καλύτερη!

Ηλεκτρικό ποδήλατο vs ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ειδικότερα, οι ερωτηθέντες είχαν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ποδήλατο σε σύγκριση με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Περίπου το 7% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ το 18% χρησιμοποιούσε ηλεκτρικό ποδήλατο.

Άλλες χώρες στην Ευρώπη έχουν επίσης σημειώσει υψηλά ποσοστά υιοθέτησης ηλεκτρικών ποδηλάτων, ξεπερνώντας τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ευρώπη θα μπορούσαν να ξεπεράσουν ακόμη και όλα τα αυτοκίνητα στο τέλος της δεκαετίας.

Το Gazelle Eclipse έχει και… GPS!

Αύξηση μέχρι το 2025

Η Συνομοσπονδία της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Ποδηλάτων (CONEBI) αναμένει ότι το μέγεθος της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών ποδηλάτων, θα παρουσιάζει σημαντική αύξηση μέχρι το 2025. Μάλιστα, κάνει λόγο για περίπου 7 εκατομμύρια μονάδες.

Τέλος, η Bike Europe με τη σειρά της, κάνει λόγο για περίπου 10 εκατομμύρια πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων ετησίως έως το 2025.

abb_img
spot_img