Ηλεκτρικά ποδήλατα: Τα οφέλη στη φυσική μας κατάσταση

Τα οφέλη που έχουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στην φυσική μας κατάσταση, μέσα από τα δεδομένα της εταιρείας Cowboy, η οποία εδρεύει στο Βέλγιο.

Η εταιρεία Cowboy, με έδρα το Βέλγιο, μοιράστηκε ενδιαφέροντα δεδομένα για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία προέκυψαν από την λειτουργία της.

Ουσιαστικά, η εταιρεία μας παρείχε μια εικόνα για τα οφέλη που προσφέρουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στην φυσική μας κατάσταση.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα μας χαρίζουν διασκέδαση αλλά και καλή φυσική κατάσταση

Πολλοί αναβάτες έχουν απομακρυνθεί από αυτοκίνητα ή τα λεωφορεία επιλέγοντας τα e-Bikes για τις μετακινήσεις τους.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα περιλαμβάνουν έναν ηλεκτρικό κινητήρα για να προσθέσουν επιπλέον ισχύ στην προσπάθεια που κάνει ο αναβάτης. Έτσι οι αναβάτες κάνοντας πετάλι μπορούν να καλύπτουν αποστάσεις σχεδόν με την ίδια ταχύτητα με ένα αυτοκίνητο.

Σε πολλές πόλεις τα e-Bikes φτάνουν πιο γρήγορα από τα αυτοκίνητα στον προορισμό τους χρησιμοποιώντας τους ποδηλατοδρόμους.

Ωστόσο, πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα δεν προσφέρουν τα πλεονεκτήματα της άσκησης. Στην πραγματικότητα όμως παρά πολλές μελέτες έχουν αποδείξει το αντίθετο.

Μάλιστα, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα άσκησης από τα ποδήλατα με πετάλι. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αναβάτες ηλεκτρικών ποδηλάτων συχνά καταλήγουν να κάνουν ποδήλατο για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Πρόσφατα δεδομένα που συλλέχθηκαν από από την εφαρμογή για smartphone της Cowboy δίνουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα e-Bikes.

Εννέα μικρές διαδρομές με ηλεκτρικό ποδήλατο ισοδυναμούν με περίπου 90 λεπτά μέτριας έντασης τρέξιμο

Ο ιδρυτής και CTO, Tanguy Goretti, εξήγησε ότι οι αναβάτες ηλεκτρικών ποδηλάτων καλύπτουν μεγαλύτερες αποστάσεις και οδηγούν περισσότερο. Η εταιρεία αναφέρει ότι τα ποδήλατά της έκαναν κατά μέσο όρο εννέα βόλτες την εβδομάδα, η καθεμία με μέσο όρο 4,5 χιλιόμετρα ανά διαδρομή.

Άλλωστε η κίνηση των e-Bikes της Cowboy σε μεγάλο βαθμό είναι κυρίως για μέσα στην πόλη. Βέβαια τα ηλεκτρικά ποδήλατα συχνά καλύπτουν μεγαλύτερες διαδρομές αλλά συχνά χρησιμοποιούνται και για αστικές μετακινήσεις. Η χρήση τους στην δεύτερη περίπτωση έχει να κάνει με μικρότερες διαδρομές που βρίσκονται στην καρδιά πυκνοκατοικημένων περιοχών.

Η εταιρεία λέει ότι το να καλύψει κανείς εννέα μικρές διαδρομές ισοδυναμεί με περίπου 90 λεπτά μέτριας έντασης τρεξίματος την εβδομάδα. Πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν δύσκολο να τρέξουν μιάμιση ώρα. Από την άλλη, εννέα σύντομες διαδρομές με ηλεκτρικό ποδήλατο είναι κάτι το πραγματικά πολύ πιο εύκολο αλλά και πιο διασκεδαστικό.

Δηλαδή τα δεδομένα αυτά ευθυγραμμίζονται με εκείνα που συχνά παρουσιάζουμε και από άλλες εταιρείες ηλεκτρικών ποδηλάτων. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι παρέχουν σημαντικά οφέλη στην άσκηση.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα προσφέρουν αποτελεσματική σωματική άσκηση

Άλλωστε η απήχηση των e-Bikes είναι πλέον μεγαλύτερη και τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι νέοι ποδηλάτες τα προτιμούν. Οι άνθρωποι αυτοί, για χρόνια, προτιμούσαν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο τους ακόμα και για να καλύψουν μικρές αποστάσεις.

Τώρα όμως η μορφή άσκησης που τους παρέχουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την φυσική τους κατάσταση, την σωματική και την ψυχική τους υγεία.

abb_img
spot_img